Sverige gjort en stålande OS-turnering och tagit sig hela vägen till OS-finalen. Där väntar Kanada, ett Kanada som inför turneringen inte ansågs som ett av topplagen att vinna turneringen. Kollar man på vad spelbolagen hade för odds inför turneringen så var Kanada som åttonde nation av de totalt tolv som deltog. 

Det är med andra ord en imponerade insats som Kanada har stått för när man tagit sig hela vägen till en OS-final. Men inte heller Sverige var en toppfavorit även om oddsen på att Sverige skulle vinna OS-guld var betydligt lägre än vad Kanada hade. Men spelbolagen rankade USA, Nederländerna och i viss mån även Storbritannien som större favoriter än Sverige att gå hela vägen till ett OS-guld.

Inför OS-turneringen så var USA den klara favoriten att vinna turneringen. Men USA fick en tuff start direkt när Sverige tvålade till USA ordentligt med 3-0 i premiären. USA hämtade sig dock men förlorade sen sin semifinal mot grannlandet USA och får nöja sig med att spela bronsmatch istället.

Spelade man att Sverige skulle vinna OS-guld innan turneringen startade så gav spelbolagen mellan 4.50 och 6.50 i odds beroende på vilken spelsida du använde dig av.

Hade man istället valt att spela på att Kanada skulle gå hela vägen till ett OS-guld så hade man fått mellan 15.00 och 20.00 i odds hos olika spelbolag.

Vilken nation som kommer vinna finalen återstår att se. Men förutsättningarna inför är att Sverige är klara favoriter att vinna turneringen vilket skulle innebära att de svenska damerna för första gången någonsin vinner ett OS-guld.


Borussia Dortmund - Real Madrid