Det blir ett häftigt möte i VM:s andra semifinal där supersensationen Marocko ska ta sig an regerande världsmästarna Frankrike. Nedan listar vi vad vi vet redan nu om onsdagens semifinal.

Den sista kvartsfinaldagen är till ända, en dag där Marocko och Frankrike fick fira allra mest. Marocko stod för ännu en ny succématch när man chockade fotbollsvärlden och skickade ut Cristiano Ronaldos Portugal efter seger med 1-0. Marockanerna var, som så många gånger förr i denna turnering, uträknade på förhand av många men stod för en komplett insats för att ta sig till en historisk semifinal. Marocko kommer att spela semifinal på onsdag som det första afrikanska land någonsin.

I semifinalen ställs alltså Marocko mot Frankrike, ett Frankrike som stod inför en tuff drabbning mot England. Efter en härlig rysare och ett segermål från Olivier Giroud i den 77:e matchminuten kunde fransmännen vinna med 2-1 till slut. Och nu ska alltså Frankrike ställas mot Marocko i VM-semifinal.

Båda lagen har nu säkrat två nya matcher i VM: semifinal och bronsmatch eller final. Mötet mellan Marocko och Frankrike kan bli något laddat, då många spelare i Marocko har kopplingar till just Frankrike. Tre spelare, däribland lagkaptenen Roman Saiss, är födda i Frankrike. Fem spelare har även sin klubbadress i Frankrike och enligt statistik från 2019 bor det drygt 750 000 marockaner i Frankrike, desto fler med marockanskt ursprung.

När spelas matchen?

Onsdagen den 14 december sparkas semifinalen igång med avspark 20:00 svensk tid.

Var sänds matchen?

Semifinalen emellan Marocko och Frankrike sänds på C More och i TV4.

Matcharena

Al Bayt Stadium i Al Khor står värd för spektaklet. Arenan tar drygt 69 000 åskådare, vilket den gjorde när Spanien och Tyskland drabbades samman under VM. Arenan började byggas 2014 och invigdes i november 2021.


Bayern Munich - Real Madrid