VM i Qatar 2022 har nått ännu en slutspelsrunda när åttondelsfinalerna är färdigspelade. Nu återstår åtta lag i turneringen som fortsatt har chans på VM-medalj. Nedan listar vi spelschemat för de fyra kvartsfinalerna.

Under fyra speldagar har åtta åttondelsfinaler spelats med två rafflande tillställningar per dag sedan den 3 december. Stora nationer har tagit sig vidare men stornationer har också fällts. De sydamerikanska jättarna Argentina och Brasilien tog två rättvisa och relativt ”enkla” segrar mot Australien respektive Sydkorea.

För en av Europas förhandsfavoriter, Spanien, tog dock VM-resan slut tidigare än förväntat. Spanjorerna fick inte hål på ett inspirerande Marocko och fick se den marockanska målvakten Yassine Bounou bli hjälte med tre straffräddningar i den avgörande straffläggningen, något som blev avgörande för utgången då Marocko tog sig till sin första VM-kvartsfinal någonsin.

I övrigt har de europeiska länderna Frankrike, Nederländerna, Kroatien, England och Portugal tagit sig vidare till kvartsfinal. Europa är därmed den kontinent som har med flest kvartsfinallag med sina fem mot Sydamerikas två och Afrikas ett.

Spelschemat för kvartsfinalerna i VM 2022

Tiderna är angivna i svensk tid.

Fredagen 9 december

Kvartsfinal 1:
Kroatien – Brasilien (Al Rayyan)
16:00

Kvartsfinal 2:
Nederländerna – Argentina (Lusail)
20:00

Lördagen 10 december

Kvartsfinal 3:
Marocko – Portugal (Doha)
16:00

Kvartsfinal 4:
England – Frankrike (Al Khor)
20:00


Borussia Dortmund - Real Madrid