Australien besegrade Tunisien med 1-0 under lördagen. Segern innebär att Australien har fortsatt chans att nå åttondelsfinal från Grupp D.

I Grupp D ställdes Australien och Tunisien mot varandra under lördagsförmiddagen. Länderna kom in med olika förutsättningar in till matchen där Tunisien premiärspelade mot Danmark i en oavgjord match (0-0) medan Australien åkte på en förlust mot Frankrike (1-4). Vid australiensisk förlust i denna match skulle drömmen om åttondelsfinal definitivt vara över, tuffa förutsättningar för ”The Socceroos”.

Den första halvleken gick i ett högt tempo, det märktes att de båda lagen var i behov av en seger. Även om tempot var högt så var kanske inte kvaliteten alltid så hög. Tunisien var stundtals det bättre laget och skapade några riktigt fina chanser men målet i första halvlek blev Australiens. Craig Goodwill slog ett inlägg från vänster som styrdes på en tunisisk spelare in till forwarden Mitchell Duke som via en väldigt fin skarvning nickade in 1-0 för Australien.

I den andra halvleken var matchen fortsatt jämn mellan lagen. Tunisien behövde naturligtvis pressa på för en kvittering i första hand, något man också gjorde. Tunisierna skapade några farligheter men Australien likaså. Under slutkvarten av ordinarie matchtid blev det mer desperat från Tunisiens sida. Australien å sin sida spelade väldigt energiskt och uppoffrande i försvarsspelet för att förhindra en tunisisk kvittering.

Tunisien fick sex minuters extra tilläggstid att hitta ett kvitteringsmål på men man nådde aldrig fram. Australien tog en viktig seger med 1-0 i kampen om en åttondelsfinalplats från Grupp D, en grupp som dessutom innehåller Danmark och Frankrike.


Borussia Dortmund - Real Madrid