Listan över spelare som kommer att missa VM 2022 till följd av skada blir bara längre och längre. Den senaste spelaren att behöva lämna återbud är den franske spelaren Christopher Nkunku, han var med i VM-truppen men skadade sig på träning. Men Nkunku är inte ensam om att behöva se mästerskapet från sidan på grund av skadeproblem. 

Flera spelare som varit tilltänkta i sina respektive nationers VM-trupper har fått se sin chans att spela VM 2022 gå i spillror på grund av olika skadeproblem. En av dem största stjärnorna under VM 2018, Paul Pogba är en av dessa spelare som varit borta från spel sedan i somras och ännu inte återhämtat sig för att kunna delta i VM. Andra spelare som 22-årige Reece James, missar sin möjlighet att spela sitt första VM för England efter sin knäskada i oktober. Tysklands Marco Reus är en riktig otursfågel när det kommer till VM, 2014 missade han på grund av skada, 2018 blev han inte uttagen och nu till VM 2022 skulle Dortmunds lagkapten äntligen få chansen att spela VM, men återigen kom en skada i vägen för Reus som återigen missar ett världsmästerskap.

Men det är inte bara dessa spelare som missar VM på grund av skador utan listan är betydligt längre än så. Nedan har vi listat ett handplock av spelare som kommer att missa VM 2022 till följd av skador.

Paul Pogba (Frankrike)
N’golo Kante (Frankrike)
Christopher Nkunku (Frankrike)
Presnel Kimpembe (Frankrike)
Mike Maignan (Frankrike)
Karim Benzema (Frankrike)
Timo Werner (Tyskland)
Marco Reus (Tyskland)
Diego Jota (Portugal)
Pedro Neto (Portugal)
Reece James (England)
Ben Chilwell (England)
Giovani Lo Celso (Argentina)
Arthur Melo (Brasilien)
Jesus Corona (Mexiko)
Georginio Wijnaldum (Nederländerna)
Sadio Mane (Senegal)

En spelare som skadade sig bara veckor innan mästerskapet var Senegals storstjärna Sadio Mane, rapporterar talade för att Mane skulle bli borta en längre period och därmed missa VM. Men Senegals förbundskapten tog med Mane i truppen ändå i hopp om att han ska kunna spela något under mästerskap. De tog till och med hjälp av häxdoktorer i hemlandet för att snabba på hans skada. Detta hjälpte dock inte och med dagar kvar till mästerskapet så stod det klart att även Senegals storstjärna Mane kommer att missa VM.


Borussia Dortmund - Real Madrid