Marocko vinner Grupp F efter sju tagna poäng i gruppen. Marockanerna besegrade Kanada med 2-1 och samtidigt som Kroatien och Belgien kryssade så är Marocko vidare till åttondelsfinal som gruppetta.

Torsdagseftermiddagen bjöd på två möten från Grupp F där Belgien och Kroatien möttes parallellt med Marocko och Kanada. Kanadensarna hade inget att spela för i matchen då man redan var utslaget trots två fina insatser i gruppspelet mot toppmotstånd. Marocko hade å sin sida mer att spela för då man ville säkra en plats i åttondelsfinal och möjligen också en gruppseger.

Marockanerna fick en drömstart på matchen när Kanada inte alls var påkopplat. Först slarvade Steven Vitoria med en lös passning hem till målvakten Milan Borjan, målvakten skickade i sin tur bollen i gapet till Hakim Ziyech som kunde smeka in 1-0 för Marocko. Detta efter bara fyra minuter.

Efter 20 minuter utökade Marocko sin ledning till 2-0 genom Sevilla-anfallaren Youssef En Nesyri som sprang sig fri och sköt dit tvåan för marockanerna. Kanada var helt ur fas i matchen och verkade inte vilja sätta några käppar i hjulen för Marocko i kampen om åttondelsfinal.

Fem minuter innan halvtidspaus skulle dock Kanada få in en reducering när den tidigare IFK Göteborg-backen Sam Adekugbe slog in ett hårt inlägg från vänster. Inlägget tog dock styrning på en marockansk back och den marockanska målvakten för att gå in i mål. Något som tände Kanada en aning. 2-1 för Marocko i halvtid.

I den andra halvleken kunde Marocko spela på resultat. Halvleken innehöll lite målchanser åt båda håll men var framför allt fysisk och kampfylld. Halvleken blev dessutom mållös och Marocko kunde därmed säkra en tung seger med 2-1.

Segern för Marocko innebär att man vinner Grupp F helt sensationellt. Detta då Kroatien och Belgien spelade oavgjort i den andra matchen. Kroatien slutar därmed på fem poäng bakom Marocko på sju poäng. Belgien följer med Kanada hem från Qatar med fyra respektive noll inspelade poäng.

Sluttabell Grupp F

  1. Marocko, 7p
  2. Kroatien, 5p
  3. Belgien, 4p
  4. Kanada, 0p