Costa Rica tog en ovärderlig seger mot Japan. Efter en japansk dominans i bollinnehavet blev Keysher Fuller matchhjälte till 0-1 för Costa Rica med tio minuter kvar av matchen.

Under söndagsförmiddagen inleddes den första omgången i Grupp E när Japan och Costa Rica drabbades samman. Japanerna stod för en häftig premiärskräll när man besegrade Tyskland medan Costa Rica verkligen åkte på pumpen mot Spanien i premiären (0-7).

Japan stod som hyfsade favoriter i matchen och hade lite större press på seger än i premiären mot Tyskland. Japans förbundskapten Hajime Moriyasu roterade lite i startelvan och riktade om lite mer offensivt. Den första halvleken var ganska händelselös där Japan ägde en del boll medan ett fysiskt Costa Rica stod upp bra i försvarsspelet. Första halvlek slutade mållöst.

Inledningen av den andra halvleken påminde en del om den första med en kontrollerad matchbild. Desto mer halvleken gick desto mer bollinnehav hade Japan. Japanerna kände sig nog inte tillfreds med ett oavgjort resultat mot Costa Rica. En seger skulle sätta press på både Spanien och Tyskland i kampen om gruppseger och åttondelsfinal. Costa Rica låg lågt i sina positioner och försvarade med en fembackslinje vilket gjorde det tajt för Japan.

Costa Rica hade egentligen inte en enda målchans i matchen fram till den 80:e matchminuten. Ett nonchalant Japan tappade bollen utanför eget straffområde vilket gav Keysher Fuller ett skottläge med vänstern. Costaricanen sköt ett ganska löst skott med vänsterfoten som inte Japans målvakt kunde få tag på och Costa Rica hade ledningen med 0-1. En rejäl kalldusch för Japan som ägt mycket boll men utan att skapa alltför farliga chanser.

Japan hade väldigt svårt att skapa farligheter med sitt stora bollinnehav, något som naturligtvis inte var fördelaktigt i jakten på en kvittering. Japan hittade en farlighet i matchminut 88 men Costa Ricas stjärnmålvakt Keylor Navas kunde göra en fin parad för att hålla kvar sitt land i förarsätet. Japanerna fick sex minuter tilläggstid på sig att hitta ett kvitteringsmål men man hittade aldrig dit.

Costa Rica stod för en häftig skräll genom att vinna med 0-1 mot Japan. Detta innebär att Costa Rica, Japan och Spanien i detta nu står på tre poäng i Grupp E. Spanien och Tyskland ställs mot varandra senare under dagen. I sista omgången väntar Tyskland för Costa Rica medan Japan ställs mot Spanien.


Borussia Dortmund - Real Madrid