Den första semifinalen i VM 2022 ska snart sparka igång och de två första lagen som klivet ut är Argentina och Kroatien. Det är ett Argentina som gör en förändring jämfört med kvartsfinalen. Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic väljer att ställa upp med exakt samma startelva som besegrade Brasilien i kvartsfinalen. 

Kroatien är ett steg ifrån att ta sig till nationens andra raka VM-final, efter två straffsparks segrar mot Japan och Brasilien är det nu Argentina som står i vägen för att Luka Modric och kompani ska få spela ytterligare en final.

För Argentinas del så handlar det om att försöka vinna nationens första VM-titel sedan 1986. Den gången var det Diego Maradona som var den stora stjärnan. Nu är det hans arvtagare Lionel Messi som i sin sista chans ska försöka leda till ett VM-guld. Lionel Messi som förövrigt gått om Diego Maradona vad gäller antal VM-mål för Argentina.

Båda nationerna väljer att ställa upp med liknande trupper som man hade i sina respektive kvartsfinaler. Argentina gör en förändring där Marcos Acuna är avstängd och ersätts av Tagliafico, även Gonzalo Montiel som blev inbytt i kvartsfinalen mot Nederländerna är avstängd i denna semifinal. Detta betyder också att bland annat Angel Di Maria återigen får börja matchen från bänken för sitt Argentina.

Matchen i matchen kommer självklart handla om de två lagkaptenerna Lionel Messi och Luka Modric, två storstjärnor som ska försöka ta sina respektive nationer till en VM-final, vem av dessa två kommer gå vinnande ur denna strid?

Argentinas startelva i semifinalen

Martinez – Molina, Otamendi, Romero, Tagliafico – Paredes, Fernandez, De Paul, Mac Allister – Messi, Alvarez

Kroatiens startelva i semifinalen

Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Perisic


Borussia Dortmund - Real Madrid