På torsdag skrivs historia i Qatar. Då kommer domaren Stephanie Frappart att vara huvuddomare i matchen mellan Costa Rica och Tyskland. Hon blir då historisk som den första kvinnliga domaren med ett huvudansvar någonsin i ett världsmästerskap på herrsidan.

Redan i början av VM skrev Stephanie Frappart historia i världsfotbollen. Den 38-åriga fransyskan stod som fjärdedomare i VM-matchen mellan Polen och Mexiko som slutade 0-0. Frappart blev därmed den första kvinnliga domare att ha en roll i en VM-match för herrlandslag.

Nu kommer Frappart få skriva historia igen. Torsdagen den 1 december ska nämligen Frappart blåsa i pipan i matchen emellan Tyskland och Costa Rica i Grupp E. Hon gör detta som huvuddomare och blir därmed första kvinna i historien att göra detta, om inget oförutsett händer. Till sin hjälp kommer fransyskan ha med sig mexikanskan Karen Diaz Medina och brasilianskan Neuza Back som kommer att agera assisterande domare på linjen.

VM i Qatar är det första världsmästerskapet där FIFA har valt att ta ut kvinnliga domare till turneringen. Tidigare under turneringen har Frappart men också Yamashita Yoshimi och Salima Mukansanga synts till som fjärdedomare. Men nu blir det alltså huvudansvar för Frappart, som även blev historisk i fjol när hon dömde herrarnas Europamästerskap.


Borussia Dortmund - Real Madrid