England hade goda chanser att dra iväg i tabellen i samband med kvällens möte med USA. Men så blev det icke. De europeiska giganterna visade inte allt upp den där gnistan som publiken hade räknat med att få se.

Tio minuter skulle det dröja innan matchens första försök på mål kom, detta från engelskt håll. Ett skott från Kane blockades av den amerikanska backlinjen vilket även ledde till matchens första hörna. Detta resulterade dock endast i ett högst skott över mål.

Det amerikanska laget växte in mer och mer i matchen och i den 17:e minuten kom lagets första försök på mål som nickades utanför av Haji Wright. Även Weston McKennie gjorde ett tappert försök men bollen gick på tok för högt. Kort därpå var det Yunus Musahs tur att visa upp sig men bollen räddades tryggt av Jordan Pickford i motståndarmålet. Den farligaste situationen kom dock efter dryga halvtimmens spel då Christian Pulsic satte bollen hårt i ribban.

Först i halvlekens slutminuter fick England till nya försök till en ledning när Mount fick till ett skott med fri sikt mot mål. Denna gick däremot rakt på Matt Turner i målet. Såväl i den svenska sändningarna som i utländsk media fick laget hård kritik för sin start på matchen.

USA:s anfall fortsatte hagla även under andra halvlek och målbilden såg inte alls ut såsom många hade förväntat sig. Det skulle dock dröja dryga 70 minuter in i mötet innan Gareth Southgate agerade på lagets insats och började byta ut sina spelar. Först med ett dubbelbyte och därefter ett ytterligare på forwardssidan. Däremellan hann även USA få in friska ben.

I slutminuterna var det ändå England som fick till möjligheter till en ledning, men någon fullträff blev det aldrig något av. Matchen avslutades mållöst och med en buande publik på läktaren, troligen till största del på grund av Englands svaga insats. Resultatet i matchen gör tabellen i grupp B betydligt jämnare än vad den hade behövt vara inför den sista omgången på tisdag. Då ställs England mot grannarna Wales samtidigt som USA får möta Iran.

Fakta: England-UISA

Englands startelva:
Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Bellingham (ut 68′), Mount – Saka (ut 78′), Kane, Sterling (ut 68′)

Inhoppare: Grealish (68′), Henderson (68′), Rashford (78′)

USAs startelva:
Turner – Dest (ut 78′), Zimmermann, Ream, Robinson – McKennie (ut 77′), Adams, Musah – Weah (ut 83′), Wright (ut 83′), Pulisic

Inhoppare: Aaronson (77′), Moore (78′), Reyna (83′), Sargent (83′)


Borussia Dortmund - Real Madrid