På fredag spelar Sverige OS-final mot Kanada. Tiden för finalen är 04:00, något som det Svenska Fotbollförbundet vill ändra på tillsammans med Kanada.

Många har höjt på ögonbrynen gällande starttiden för det svenska landslaget under den kommande finalen på fredag. För svenskar så är tiden 04:00 medan det på plats i Tokyo innebär förmiddagsmatch och 11:00 på starttiden. Något som förundrade många under gårdagen.

Men nu kommer Svenska Fotbollförbundet och lägger in en förfrågan om att ändra starttiden för OS-finalen. Tillsammans med det Kanadensiska Fotbollförbundet och Svenska Olympiska Kommittén så har de skickat in sitt önskemål till IOK. Landslagschefen Marika Domanski Lyfors upplyser om vad spelarna kan utsättas för genom att spela så tidigt som 11:00 lokal tid.

– Att spela klockan 11 är ganska stor skillnad mot att spela eftermiddag/kväll, säger hon på en presskonferens och fortsätter:

– Vi exponeras av värmen och hettan och vädret över huvud taget. Det innebär att det skulle vara klart mycket bättre att spela för kvällen för spelarnas hälsa.

Sedan tidigare har också Discovery Plus lämnat in en begäran om flyttad matchtid, då sändningen blir 04:00 svensk tid. Vilket skulle försvåra för det svenska folket att se matchen.


Borussia Dortmund - Real Madrid