Foto: Bildbyrån

Sverige är fortsatt obesegrade i VM-kvalet efter seger mot Irland på bortaplan med 0-1. Ett självmål i den första halvleken bäddade för den svenska segern.

Under torsdagskvällen spelade Sverige en tuff och viktig VM-kvalmatch i Dublin mot Irland. Medan Sverige kom till matchen med två segrar i bagaget, mot Slovakien och Georgien så inledde Irland kvalet till denna match.

Sverige skulle också inleda bäst på bortaplan och tog kommandot direkt i matchen. Sverige ägde bollen medan Irland försvarade, men de blågula hade svårt med att skapa några rejält farliga chanser. Filippa Angeldahl försökte med ett tungt skot i mitten på den första halvleken, men utan framgång.

Men just Manchester City-mittfältaren Filippa Angeldahl skulle ligga bakom Sveriges ledningsmål med några minuter kvar av halvleken. Angeldahl drev upp bollen i plan och passade fram till Stina Blackstenius. Anfallaren tog sig i sin tur förbi sin försvarare och sköt bollen bort från mål, men istället för ett skott utanför så styrdes bollen in av en irländsk försvarare till 0-1 för Sverige.

Det irländska självmålet blev det enda målet i första halvlek och 0-1 stod sig till den första halvtidspausen.

Den andra halvleken fortsatte i stort sett i samma spår som den första. Sverige ägde mycket boll, även om Irland stack upp med några halvchanser ibland. Men inte heller Sverige skapade några farliga chanser i den andra halvleken, trots ett stort bollinnehav.

Självmålet i den första halvleken, efter förarbete av Filippa Angeldahl och Stina Blackstenius, blev matchavgörande. Sverige tar tre nya poäng efter 1-0 mot Irland och är hittills obesegrade i VM-kvalet efter tre raka segrar på de inledande matcherna.

Nästa match för Sverige är den 26 oktober, då man träningsspelar mot Skottland på bortaplan med matchstart 20:05. Nästa VM-kvalmatch för Sverige är den 25 november mot Finland, på Gamla Ullevi.

Så startade Sverige:

Hedvig Lindahl

Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson (K), Jonna Andersson

Hanna Bennison (ut 76′), Fridolina Rolfö, Filippa Angeldahl

Sofia Jakobsson (ut 89′), Stina Blackstenius, Lina Hurtig (ut 61′)

Inhoppare:

Olivia Schough (61′), Julia Zigiotti Olme (76′), Nilla Fischer (89′)


Borussia Dortmund - Real Madrid