Efter gårdagens avslutning av gruppspelet för lagen i grupp A och B står det klart att det blir Nederländerna, USA, England och Senegal som avancerar vidare i turneringen. Dessa fyra lag delas nu upp i par som möts i slutspelets allra första del.

Åttondelsfinal 1: Nederländerna-USA

På fredag inleds åttondelsfinalerna och under fyra intensiva dagar kommer åtta matcher att fylla tablån. Först ut att mötas här blir Nederländerna, vinnaren av grupp A, och USA som under gårdagen intog andraplatsen i grupp B. Båda lagen har gått obesegrade genom turneringen med sju respektive fem poäng av nio möjliga. Nu kommer ett av lagen få räkna med förlust och uttåg ur mästerskapet.

Matchen mellan Nederländerna och USA spelas på Khalifa International Stadium i Doha på lördagen den 3 december. Avspark sker klockan 16:00 svensk tid och matchens sänds i SVT 1 och på SVT Play.

Åttondelsfinal 4: England-Senegal

I den andra änden av slutspelsträdet placeras England, vinnaren av grupp B tillsammans med Senegal som slutligen intog andraplatsen i grupp A. De här lagen får en extra dags vila innan allvaret infinner sig, men kommer även de ha stor press på sig inför mötet. Senegal gör blott sitt tredje VM och når nu slutspelet för första gången sedan debuten 2002 vilket glädjer många supportrar. England i sin tur är en av de tunga favoriterna till kampen om medaljerna.

Matchen mellan England och Senegal spelas på Al Bayt Stadium i Al Khor söndagen den 4 december. Avspark sker klockan 20:00 svensk tid och matchens sänds i SVT 2 och på SVT Play.


Borussia Dortmund - Real Madrid