Marocko tog en blytung seger i Grupp F och kopplar grepp om en plats i åttondelsfinal. Abdelhamid Sabiri och Zakaria Aboukhlal blev målskyttar när Marocko chockade Belgien och vann med 2-0.

Belgien och Marocko gjorde upp i Grupp F under söndagen. Belgien segrade i premiären mot Kanada men utan att imponera medan Marocko kryssade mot Kroatien i sin VM-premiär.

Belgien började matchen bäst under de inledande minuterna men sedan var den första halvleken mestadels Marockos. Ett skickligt Marocko styrde spelet allt mer i halvleken medan Belgien spel hackade en aning.

Marocko såg ut att slutligen få en drömavslutning på första halvlek. Under tilläggsminuten i första halvlek slog Hakim Ziyech en frispark som gick direkt in i mål via Thibaut Courtois i det belgiska målet. VAR-teamet och huvuddomaren granskade dock situationen och upplevde en offside på en marockansk spelare som störde Courtois i situationen. Det marockanska målet dömdes därmed bort och drömavslutet på halvleken blev inget faktum. Mållöst in till andra halvlek.

Den andra halvleken var ganska tillknäppt. Båda lagen på planen visade att man ville framåt i banan för att skapa chanser och spelade ganska rakt. De där superchanserna saknades dock under de första 25 minuterna av halvleken.

Efter Marockos bortdömda frisparksmål i slutet av första halvlek kom ett nytt läge för marockanerna. Denna gången kom frisparken från vänsterkanten och nyligen inbytte Abdelhamid Sabiri. Mittfältaren överraskade det belgiska försvaret och målvakten Courtois när han sköt frisparken direkt på mål in till 1-0 för Marocko. Belgien gjorde ett par snabba förändringar efter det marockanska ledningsmålet för att kunna hitta en kvittering. Efter en mindre skada hoppade däribland anfallsstjärnan Romelu Lukaku in för belgarna.

Marocko var väldigt starka i försvarsspelet under hela matchen med stark organisation och fysiska spelare. Något man var även i sluttampen av matchen när Belgien behövde hitta ett kvitteringsmål. Belgarna fick fem minuters tilläggstid att hitta ett mål på men var knappt i närheten. Istället kunde Marocko utöka ledningen till 2-0. Hakim Ziyech stod för en fin soloprestation innan han assisterade Zakaria Aboukhlal till 2-0. Marocko städade av matchen på ett fint sätt och kunde slutligen knipa segern.

Marockanerna är i skrivande stund gruppetta i Grupp F med fyra inspelade poäng. Belgien har tre poäng och ställs i sista omgången mot Kroatien. Marocko möter Kanada i den tredje matchen. Just Kanada och Kroatien möts ikväll i denna grupp,


Borussia Dortmund - Real Madrid