Kroatien och Marocko spelade oavgjort i ländernas respektive VM-premiärer. Matchen slutade 0-0 efter en något avslagen tillställning.

Tisdagen bjöd på två mållösa VM-matcher när Danmark och Tunisien kryssade tillsammans med Mexiko och Polen. Och i onsdagens första drabbning var det dags igen.

Silvermedaljören från VM 2018, Kroatien, tog sig an ett inspirerat Marocko i Grupp F. De båda lagen spelade med stor kontroll i matchen, med riskminimering och hopp om att hitta ytor. Den första halvleken var väldigt snäll från båda håll och utan en massa gula kort, frisparkar och dylikt.

I den andra halvleken fortsatte den kontrollerande matchbilden. Kroatien, som var förhandsfavoriter i matchen, ägde lite mer boll än tidigare. Kroaternas bollskickliga mittfält såg ut att slutligen trötta ut Marocko. Det som saknats i Kroatien den senaste tiden är den utpräglade målskytten längst fram, något som visade sig även mot Marocko.

Marockanerna såg hyfsat nöjda ut med att stänga ner matchen till ett kryss, även om den marockanske förbundskaptenen valde att genomföra några offensiva byten. Kroatien var det lag som pressade på mest för ett ledningsmål i matchens sista tio minuter men hittade aldrig några alltför farliga målchanser. Den farligaste målchansen i matchen kom från Nikola Vasic i slutet av första halvlek där Marockos Yassine Bounou fick göra en fin räddning.

Nej, det var ingen sprakande tillställning i Al Khor under den första matchen av den fjärde matchdagen i VM. Matchen slutade 0-0 till slut, något som får anses vara ett rättvist resultat sett till matchbilden.


Luton Town - Burnley

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.