Foto: Wikimedia

Qatar kommer endast tillåta fans som är vaccinerade under VM 2022. Det meddelar Qatars premiärminister enligt Reuters. Samtidigt smids det planer på att ta in en miljon doser för att kunna vaccinera folk på plats.

VM 2022 kommer att spelas i Qatar nästa år. Mästerskapet spelas mellan den 21 november och 18 december, vilket skiljer sig från tidigare VM som spelats under sommaren.

Under det pågående Europamästerskapet tillåts minst 25 % på läktaren, men få arenor under EM har kunna haft fullsatt med publik. Men under VM i Qatar är planen att kunna ha fullsatta läktare. För att kunna säkerställa det meddelar Reuters att planen är att samtliga fans ska ha vaccinerat sig, för att kunna se mästerskapet på plats.

Qatars premiärminister meddelar samtidigt enligt Reuters att planen är att ta in ett stort antal vaccin-doser till mästerskapet för att kunna sköta vaccinering på plats.

– Vi förhandlar med ett företag som ska förse oss med en miljon vaccindoser mot covid-19, för att kunna vaccinera några av dem som kommer till Qatar, säger Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz Al Thani enligt Reuters.


Manchester City - FC Copenhagen