Trots att det är flera år och ett världsmästerskap emellan, så har det av många olika anledningar redan blivit stora skriverier om mästerskapet som år 2022 ska hållas i Qatar. Flera allvarliga arbetsplatsolyckor har skett vid bygget av arenorna och rykten säger även att landet ska ha mutat sig till chansen att få arrangera den största fotbollsfesten någonsin.

Någonting som oroat många lag är den extrema hettan som är i landet under sommaren då mästerskapet är planerat att hållas. Dock verkar det nu som att lag världen runt kan lugna ner sig. Enligt tidningen Sports Illustrated ryktas det nämligen om att mästerskapet kan komma att flyttas till att spela under vinterhalvåret istället, då det är betydligt svalare i landet.

FIFA har själva inte gått ut med någon information om det hela, men enligt Sports Illustrated ska en kommitté från FIFA samlas i nästa vecka för att diskutera det hela. Kommer dessa fram till ett beslut kan det hela spikas redan i nästa månad när Fifa:s exekutiva kommitté samlas i Zürich.

Dessa förändringar skulle innebära att världsmästerskapet spelas mitt i de vanliga fotbollssäsongerna för många lag, vilket skulle innebära ett matchuppehåll mitt under säsongen.


Borussia Dortmund - Real Madrid