Sexton lag gör upp om åtta platser i kvartsfinalerna. Redan nu går det att utlösa vilka lag som kan komma att mötas i denna del av mästerskapet.

Varje dag spelas nu två åttondelsfinaler, där de lag som avancerar under samma dag kan se fram emot att möta varandra under de efterföljande kvartsfinalerna. Från gårdagen är alltså Nederländerna och Argentina klara för ett möte under den kommande veckan.

Då lagen som avancerat från respektive grupp återfinns på varsin halva av slutspelsträdet dröjer det först till medaljmatcherna innan lag kan mötas på nytt.

När det kommer till möten mellan europeiska lag finns det chans till detta i två av kvartsfinalerna, samt bägge semifinalerna såsom det ser ut för tillfället. Denna bild kan dock förändras redan i samband med dagens matcher, om Senegal skulle slå ut England i kvällens möte.

Samtidigt skulle vi kunna få ett riktigt stormöte mellan England och Frankrike om de båda vinner sina åttondelar. Dessutom finns möjligheten till ett derby mellan Spanien och Portugal. Ytterligare ett sådant skulle vi kunna få i semifinal där Argentina och Brasilien kan ställas mot varandra.

De kan möta varandra i kvartsfinalerna:

9 december 2022:

Nederländerna-Argentina

Japan/Kroatien-Brasilien/Sydkorea

10 december 2022:

England/Senegal-Frankrike/Polen

Marocko/Spanien-Portugal/Schweiz

De kan möta varandra i semifinalerna:

13 december 2022:

Nederländerna/Argentina-Japan/Kroatien/Brasilien/Sydkorea

14 december 2022:

England/Senegal/Frankrike/Polen-Marocko/Spanien/Portugal/Schweiz