Ett olyckligt självmål avgjorde Ukrainas öde i playoff-finalen mot VM i vinter. Wales knep den sista europeiska VM-platsen till Qatar-VM 2022 efter seger med 1-0.

Wales och Ukraina ställdes mot varandra i Cardiff under helgen. En match där allt skulle avgöras för de båda nationerna. Vilket lag skulle spela VM i Qatar i november/december?

Efter 90 spelade minuter så var det hemmalaget Wales som skulle få fira framför fansen. I en regnig match så blev Gareth Bale hjälte för nationen, ännu en gång. Stjärnan fick ett farligt frisparksläge i matchminut 33, och sköt den mot mål. Bollen fick en obehaglig bana för den ukrainska målvakten, något som ställde honom helt. Bales frispark gick in till 1-0 för Wales, och firandet gick att ta på från tv-soffan. Senare skulle det färdigläggas att den obehagliga bollbanan påverkades av Ukrainas lagkapten, Andriy Yarmolenko, som blev olycklig och nickade in bollen i eget mål.

Ukraina jagade en kvittering, och var nära några gånger om, men fick aldrig in bollen. Istället stod det klart att landet, som nästan hela världen stöttar, missar VM-slutspelet i vinter. Wales höll tätt och vann med 1-0 och har kvalificerat sig för sitt första världsmästerskap på 64 år. Senast man deltog i ett VM var alltså i Sverige 1958.


Borussia Dortmund - Real Madrid