Allt om dagens stora VM-invigning

//Allt om dagens stora VM-invigning

Allt om dagens stora VM-invigning

Foto: Wikimedia

Idag är äntligen dagen som så många har väntat på här. Idag drar äntligen fotbolls VM 2018 igång!

Det hela startar med en stor invigning där flera stora artister kommer att medverka på Luzjniki-stadion i Moskva. En utav dessa är engelska sångaren Robbie Williams, som får äran att sätta stämningen inför premiärmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien. Även den ryska sopranen Aida Garifullina kommer att framträda i showen som börjar drygt en halvtimme innan avspark. Musiken kommer att vara i fokus under invigningen och för att få in fotbollen i det hela kommer legendaren Ronaldo att på något vis finnas med i showen.

Jämfört med tidigare invigningar så hålls årets invigning något kortare och precis innan avspark, istället för någon timme innan matchens start. Vid tidigare invigningar har det varit artisterna som ligger bakom den officiella VM-låten som har fått stå för underhållningen. I år är det Nicky Jam, Will Smith och Era Istrefi och huruvida de kommer vara en del utav invigningen eller ej är oklart.

Då det är SVT som visar dagens match kommer även invigningen att visas i samband med deras sändningar i SVT 1.

Av |2018-09-27T14:58:24+00:00juni 14th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.