Sverige tog sig in i topp åtta vid det senaste världsmästerskapet, en bragd som många gärna ser tillbaka på trots att kvartsfinalen mot England blev slutet på lagets resa.

Sverige inledde matchen rätt passivt och i den 30:e minuten kunde England sätta 1-0 genom Harry Maguire. Målet kunde ha väckt en gnista hos de blågula, men istället lyckades laget inte resa sig. England tog ett fast grepp om matchen och kunde punktera slutresultatet när Dele Allis nickade in 2-0.

– Vi mötte ett väldigt bra lag och kom inte upp i personbästa, som vi har pratat om tidigare. Det är samtidigt små marginaler i matchen, första halvtimmen är helt under kontroll tills de får hörnan och gör 1-0. Då hamnar vi i underläge mot ett lag med fembacks-linje i försvar. Vi skapar ändå några chanser, sa förbundskapten Janne Andersson efter matchen.

En stor snackis i samband med matchen var kring de spelare som eventuellt skulle hänga upp landslagströjan efter mästerskapet, däribland Andreas ”Granen” Granqvist. Var detta sista landskampen för honom?

– Jag vill inte spekulera i det nu. Det är enormt jobbigt just nu, samtidigt är jag väldigt stolt, sa lagkaptenen till SVT efter matchen.

Idag vet vi att detta inte var granens sista match, utan han fanns med i truppen även under EM sommaren 2021 där han avrundade sin karriär. En spelare som däremot hängde upp tröjan direkt efter VM var Ola Toivonen.

I videon nedan kan du återuppleva höjdpunkterna från matchen.