Den fjärde gruppen i ordningen som vi tittat lite närmare på är grupp C, som består utav de två europeiska nationerna Danmark och Frankrike, sydamerikanska Peru samt Oceaniska Australien, som dock kvalat in till turneringen via det asiatiska kvalet. För ett utav lagen är årets mästerskap en efterlängtad comeback, medans det för andra är ett i raden utav flera efterföljande deltagande. Här gör vi en djupdykning i de fyra lagens VM-historier samt en sammanställning utav den information som finns för lagens resa under VM 2018.

Gruppen spelschema (svensk tid är angiven):
Lördag 16/6 kl. 12:00, Frankrike-Australien på Kazan Arena i Kazan
Lördag 16/6 kl. 15:00, Peru-Danmark på Mordovia Arena i Saransk
Torsdag 21/6 kl. 14:00, Danmark-Australien på Samara Arena i Samara
Torsdag 21/6 kl. 17:00, Frankrike-Peru på Jekaterinburg Arena i Jekaterinburg
Tisdag 26/6 kl. 16:00, Danmark-Frankrike på Luzjniki-stadion i Moskva
Tisdag 26/6 kl. 16:00, Australien-Peru på Fisjt Stadion i Sotji

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal på Kazan Arena i Kazan den 30/6
medans grupptvåan spelar sin åttondelsfinal på Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod den 1/7

Här kan du läsa mer om hur du får tag på biljetter till gruppens matcher

Grupp C i tidigare VM

Det finns under åren inte ett enda mästerskap där samtliga fyra lag deltagit på en och samma gång. Australien har deltagit vid fyra tillfällen, där tre utav dem har kommit sedan de började kvala tillsammans med Asien istället för Oceanien. För Peru har det gått hela 36 år sedan man senast var med i ett världsmästerskap, vilket är en bragd i sig. För Danmarks del kom det första deltagandet först på 80-talet och sedan dess har man varit ett wildcard i det europeiska kvalet. Med sammanlagt 4 medaljer ligger Frankrike med i turneringens medaljtopp, samtidigt som resterande lag i gruppen inte varit med i kampen om medaljerna.

Medaljer och bästa placering
Australien: 14:e (Gruppspelet)
Danmark: 8:e (Kvartsfinal)
Frankrike: 1 guld, 1 silver och 2 brons
Peru: 7:a (Kvartsfinal)

Nedan följer en sammanställning utav lagens prestationer i tidigare VM, samt de inbördes möten som skedde mellan lagen.

1930 (Frankrike och Peru deltar)
Lagen lottas in i varsin grupp, varifrån inget utav lagen går vidare till slutspelet.

1934 (Frankrike deltar)
Frankrike får möta Österrike i åttondelsfinalen, där man blir utslagna efter förlängning.

1938 (Frankrike deltar)
Frankrike slår ut Belgien i åttondelsfinalen, men faller sedan mot Italien i kvarten.

1954 (Frankrike deltar)
Frankrike slutar på en tredjeplats i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1958 (Frankrike deltar)
Frankrike vinner sin grupp och går vidare till slutspelet där man besegrar Nordirland i kvarten, för att därefter förlora semifinalen. I bronsmatchen går det däremot bättre och man vinner sitt första brons.

1966 (Frankrike deltar)
Frankrike kommer sist i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1970 (Peru deltar)
Perus första VM någonsin. Laget hamnar på en andraplats i sin grupp och går till slutspel där man får Brasilien som första motstånd. Man förlorar matchen och åker ur turneringen.

1974 (Australien deltar)
Australiens första VM någonsin. Laget kommer sist i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1978 (Frankrike och Peru deltar)
Första mästerskapet med två lag ur gruppen. Lagen spelar i olika grupper, där Peru vinner sin medans Frankrike missar slutspelet. I den andra gruppspelsomgången åker Peru också ur VM.

1982 (Frankrike och Peru deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där Frankrike kommer tvåa i sin medans Peru missar slutspelet. Frankrike vinner sin grupp i den andra omgången och därefter spela semifinal mot Västtyskland, som får avslutas på straffar. Här blir det Tyskland som vinner och Frankrike får spela om bronset mot Polen, vilket blir en kamp som man förlorar.

1986 (Danmark och Frankrike deltar)
Danmarks första VM någonsin. Lagen spelar i olika grupper, där båda lagen tar sig till slutspel. Frankrike vinner över Italien i åttondelen, medan Danmark åker ut mot Spanien. Frankrike går slutligen hela vägen till bronsmatchen, där man tar hem sin andra medalj.

1998 (Danmark och Frankrike deltar)
Danmark och Frankrike spelar i samma grupp, där Frankrike vinner det inbördes mötet med 2-1. Båda lagen toppar tabellen och tar sig vidare till slutspelet, där båda lagen vinner sina åttondelsfinaler. I kvartsfinalen faller Danmark mot Brasilien samtidigt som Frankrike vinner över Italien på straffar. Laget går slutligen till VM-final där Frankrike vinner sitt första guld på hemmaplan.

2002 (Danmark och Frankrike deltar)
Åter igen lottas Frankrike och Danmark in i samma VM-grupp, där mötet mellan lagen vinns utav Danmark med 2-0. Danmark vinner slutligen gruppen, medans Frankrike kommer sist. I åttondelsfinalen åker dock Danmark ur VM.

2006 (Australien och Frankrike deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där båda går vidare till slutspel som grupptvåor. Australien åker ur VM i åttondelen, samtidigt som Frankrike slår ut flera stora fotbollsnationer på vägen till den stora finalen. Här blir det ett straffdrama mot Italien som slutligen avgör det hela och ger laget sitt första VM-silver.

2010 (Australien, Danmark och Frankrike deltar)
Lagen lottas in i olika grupper, där samtliga missar avancemang i mästerskapet.

2014 (Australien och Frankrike deltar)
Lagen lottas in i olika grupper, där Frankrike vinner sin medans Australien missar slutspelet. I åttondelsfinalen slår man ut Nigeria, men faller sedan mot Tyskland i kvarten.


Borussia Dortmund - Real Madrid