Näst sista VM-gruppen är grupp G som är en utav de grupper med mer än en europeisk nation. Gruppen innehåller såväl rutinerade VM-lag och en nation som aldrig tidigare lyckats kvalificera sig till mästerskapet. Dessutom finns det en guldmedalj bland lagens meriter. Här gör vi en djupdykning i de fyra lagens VM-historier samt en sammanställning utav den information som finns för lagens resa under VM 2018.

Gruppen spelschema (svensk tid är angiven):
Måndag 18/6 kl. 17:00, Belgien-Panama på Fisjt Stadion i Sotji
Måndag 18/6 kl. 20:00, Tunisien-England på Volgograd Arena i Volgograd
Lördag 23/6 kl. 14:00, Belgien-Tunisien på Spartak-stadion i Moskva
Sön 24/6 kl. 14:00, England-Panama på Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod
Tors 28/6 kl. 20:00, Panama-Tunisien på Mordovia Arena i Saransk
Tors 28/6 kl. 20:00, England-Belgien på Kaliningrad Stadion i Kaliningrad

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal på Rostov Arena i Rostov-na-Donu den 2/7 medans grupptvåan spelar sin åttondelsfinal på Spartak-stadion i Moskva den 3/7

Här kan du läsa mer om hur du får tag på biljetter till gruppens matcher

Grupp G i tidigare VM

Det lag i gruppen som lyckats bäst i mästerskapet hittills är England, som fått med sig en guldmedalj ifrån de 15 turneringar man varit med i. Belgien har i sin tur kvalificerat sig till VM vid 13 tillfällen samtidigt som Tunisien har varit med vid fem tidigare tillfällen. För Panamas del så är årets mästerskap det allra första som man lyckats kvala in sig till. Genom åren så har det funnits fyra möten mellan lagen i gruppen, där England och Belgien har två tidigare VM-möten med varandra.

Medaljer och bästa placering
Belgien: Fjärdeplats
England: 1 guld
Panama: Första mästerskapet
Tunisien: 13:e (Gruppspelet)

Nedan följer en sammanställning utav lagens prestationer i tidigare VM, samt de inbördes möten som skedde mellan lagen.

1930 (Belgien deltar)
Belgien kommer sist i sin grupp och missar slutspelet.

1934 (Belgien deltar)
Belgien får möta Tyskland i åttondelsfinalen, där man förlorar och åker ut ur turneringen.

1938 (Belgien deltar)
Belgien får möta Frankrike i åttondelsfinalen, där man förlorar och åker ut ur turneringen.

1950 (England deltar)
Englands första VM någonsin. Laget kommer tvåa i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1954 (Belgien och England deltar)
Belgien och England spelar i samma grupp, där matchen slutar oavgjort efter förlängning. England vann slutligen gruppen och avancerade till slutspel, medans Belgien hamnade i botten. I kvartsfinalen blev laget utslagna utav Uruguay.

1958 (England deltar)
England kommer trea i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1962 (England deltar)
England kommer tvåa i sin grupp och får i kvartsfinalen möta Brasilien, som slår ut laget ut turneringen.

1966 (England deltar)
England vinner sin grupp och går till slutspel. Där möter man Argentina, som man besegrar. Efter det slår man ut Portugal i semin och tar slutligen hem guldet efter en final mot Västtyskland.

1970 (Belgien och England deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där Belgien kommer trea i sin grupp och England kommer tvåa. I kvartsfinalen ställt England mot Västtyskland där man förlorar efter förlängning.

1978 (Tunisien deltar)
Tunisiens första VM någonsin. Laget kommer trea i sin grupp och missar därmed avancemang.

1982 (Belgien och England deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där båda lagen vinner sina grupper. I den andra gruppomgången kommer lagen på andra- respektive tredjeplats vilket gör att de missade kampen om medaljerna.

1986 (Belgien och England deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där Belgien kommer trea och England kommer tvåa. Som bästa trea tar sig även Belgien till åttondelsfinal där England slår ut Paraguay och Belgien slår ut Sovjetunionen. England åker ut i kvarten medans Belgien går till semifinal och efter det går göra upp om bronset. Denna kamp förlorar man dock.

1990 (Belgien och England deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där Belgien kom tvåa och England tog hem förstaplatsen. De två lagen möttes sedan i åttondelsfinalen, där England tog hem segern efter förlängning. I kvartsfinalen vann man åter igen på förlängning, men fick efter det se sig besegrade i semifinalen. I kampen om bronset förlorade man sedan på nytt.

1994 (Belgien deltar)
Belgien kom trea i sin grupp och tog sig till slutspel som en utav de bästa treorna. Motståndet i åttondelsfinalen stod Tyskland för och här tog Belgiens VM-resa slut för den här gången.

1998 (Belgien, England och Tunisien deltar)
Belgien kom trea i sin grupp och missade därmed slutspelet. England och Tunisien hamnade i sin tur i samma grupp, där inbördes mötet slutade med en vinst till England. Laget kom till slut tvåa i gruppen samtidigt som Tunisien hamnade på en fjärdeplats. I åttondelen blev England utslagna utav Argentina efter straffar.

2002 (Belgien, England och Tunisien deltar)
England kom tvåa i sin grupp och tog sig därmed till slutspel. Tunisien och Belgien lottades in i samma grupp och matchen mellan lagen slutade oavgjort. Belgien kom till slut tvåa i gruppen medans Tunisien missade slutspelet. Belgien åkte ut i åttondelsfinalen medans England tog sig till kvartsfinal, där man blev utslagna utav Brasilien.

2006 (England och Tunisien deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där England vann sin grupp och Tunisien kom trea i sin. I åttondelsfinalen fick England möta Ecuador som man besegrade, innan man till slut blev utslagna utav Portugal på straffar.

2010 (England deltar)
England kom tvåa i sin grupp och fick i åttondelsfinalen möta Tyskland. Motståndet blev för tufft och man slogs tyvärr ut ur turneringen.

2014 (Belgien deltar)
Belgien kom på första plats i sin grupp med tre raka vinster och ställdes i åttondelen mot USA. På förlängning vann man mötet och fick i kvartsfinalen spela mot Argentina. Mer än ett mål till Argentina bjöd inte matchen på och Belgien slogs därmed ut ur turneringen.