Den sista gruppen ut i vår uppladdning inför mästerskapet är grupp H, som består utav nationer ifrån helt skilda delar utav världen. Inget utav lagen har lyckats ta sig hela vägen till en mästerskapstitel, men har på olika sätt överraskat under sina tidigare medverkanden. Här gör vi en djupdykning i de fyra lagens VM-historier samt en sammanställning utav den information som finns för lagens resa under VM 2018.

Gruppen spelschema (svensk tid är angiven):
Tisdag 19/6 kl. 14:00, Colombia-Japan på Mordovia Arena i Saransk
Tisdag 19/6 kl. 17:00, Polen-Senegal på Spartak-stadion i Moskva
Söndag 24/6 kl. 17:00, Japan-Senegal på Jekaterinburg Arena i Jekaterinburg
Söndag 24/6 kl. 20:00, Polen-Colombia på Kazan Arena i Kazan
Torsdag 28/6 kl. 16:00, Japan-Polen på Volgograd Arena i Volgograd
Torsdag 28/6 kl. 16:00, Senegal-Colombia på Samara Arena i Samara

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal på Spartak-stadion i Moskva den 3/7 medans grupptvåan spelar sin åttondelsfinal på Rostov Arena i Rostov-na-Donu den 2/7

Här kan du läsa mer om hur du får tag på biljetter till gruppens matcher

Grupp H i tidigare VM

Den mest VM-erfarna nationen i gruppen är Polen, som deltagit i sju tidigare mästerskap. Utav dessa har de tagit sig till semifinal vid tre tillfällen. Colombia har i sin tur deltagit i fem mästerskap, medans Japan varit med i de fyra senaste. För Senegals del så blir turneringen i Ryssland deras andra och med tanke på deras framgångar senast så är det många som tror på laget. Då lagen kommer ifrån helt olika delar utav världen är det inte självklart att de tidigare har spelat mot varandra och i VM-sammanhang finns det enbart en tidigare match att notera.

Medaljer och bästa placering
Colombia: 5:a (Kvartsfinal)
Japan: 9:a (Åttondelsfinal)
Polen: 2 brons
Senegal: 7:a (Kvartsfinal)

Nedan följer en sammanställning utav lagens prestationer i tidigare VM, samt de inbördes möten som skedde mellan lagen.

1938 (Polen deltar)
Polens första VM någonsin. Turneringen består endast utav ett slutspel, där Polen får möta Brasilien i åttondelsfinalen. Matchen går till förlängning där det slutligen blir Brasilien som tar sig vidare.

1962 (Colombia deltar)
Colombias första VM någonsin. Laget kommer sist i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1974 (Polen deltar)
Polen vinner sin grupp och tar sig till den andra gruppspelsomgången. Här kommer man tvåa och får därmed göra upp i kampen om bronset. Här möter man Brasilien och får revansch för deras tidigare VM-möte och tar hem bronset.

1978 (Polen deltar)
Polen vinner sin grupp och tar sig till den andra gruppspelsomgången. Här kommer man på en tredjeplats och missar därmed medaljkamperna.

1982 (Polen deltar)
Polen vinner sin grupp och tar sig till den andra gruppspelsomgången. Här slår man ut Sovjetunionen och Belgien innan man faller i semifinalen. Till slut vinner man dock bronsmatchen mot Frankrike.

1986 (Polen deltar)
Polen kommer trea i sin VM-grupp och tar sig till slutspel som en utav de bästa grupptreorna. Åttondelsfinalen blir en repris på det första världsmästerskapet och man slås här ut av Brasilien.

1990 (Colombia deltar)
Colombia kommer trea i sin grupp och tar sig till slutspel som en utav de bästa grupptreorna. I åttondelsfinalen får man möta Kamerun, som på förlängning vinner mötet.

1994 (Colombia deltar)
Colombia kommer sist i sin grupp och missar därmed slutspelet.

1998 (Colombia och Japan deltar)
Japans första VM någonsin. Lagen spelar i olika grupper, där Colombia kommer trea och Japan fyra. Båda lagen missade därmed slutspelet.

2002 (Japan, Polen och Senegal deltar)
Senegals första VM någonsin. Lagen spelar i olika grupper, där Senegal kommer tvåa, Polen fyra och Japan etta. Senegal och Japan går därmed till slutspel, där Japan åker ut mot Turkiet. Senegal slår i sin tur ut Sverige på Golgen Goal, men faller sedan på samma regel i kvarten.

2006 (Japan och Polen deltar)
Lagen spelar i olika grupper, där Polen kommer trea och Japan kommer fyra. Båda lagen missar i och med det slutspelet.

2010 (Japan deltar)
Japan kommer tvåa i sin grupp och tar sig i och med det till slutspel. Man får möta Paraguay i åttondelsfinalen och efter en mållös match tar man det hela till straffar. Här blir det till slut det Sydamerikanska laget som vinner.

2014 (Colombia och Japan deltar)
Colombia och Japan spelar i samma grupp, där det inbördes mötet slutar 4-1 till Colombia. När gruppspelet är över tar sig Colombia som gruppvinnare till slutspel, samtidigt som Japan placerar sig sist i gruppen. I åttondelsfinalen slår man ut Uruguay, men får sedan se sig besegrade utav hemmanationen Brasilien.


Atletico Madrid - Borussia Dortmund