Foto: Wikimedia

I och med VM-lottningen i lördags står det nu klart vilka matcher som det svenska damlandslaget kommer att spela i under VM nästa sommar. Från och med klockan 10:00 idag öppnar därför Svenska Fotbollsförbundet upp möjligheten att ansöka om biljetter till Sveriges tre gruppspelsmatcher mot USA, Thailand och Chile. Matcherna kommer att spelas i städerna Rennes, Nice samt Le Havre och till dessa möten har SVFF tilldelas en kvot med biljetter till sina fans. Hur många biljetter det handlar om är dock inte presenterat ännu.

Hur ansöker man om biljetter?

För att kunna ansöka om Sverige-biljetterna till dam VM måste du vara guldmedlem i Supporterklubben. Ansökningsperioden pågår fram till och med den 8 februari 2019 och det spelar ingen roll när under denna period som man lämnar in sin ansökan. När ansökningsmöjligheten är slut lottas sedan de personer som får möjligheten att köpa biljetter, vilket innebär att alla har samma chans att få tag på biljetter.

För den som vill uppleva dam VM under en längre period och även se andra lag spela kan man även via FIFA:s hemsida köpa biljettpaket som ger dig tillträde till flera matcher på en och samma arena.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid