Årets fyra kvartsfinaler närmar sig, men hur såg det egentligen ut när det senast begav sig? Vi blickar tillbaka på de fyra kvartsfinalerna från fotbolls VM 2019 i Frankrike.

I årets VM har åtta länder tagit sig till kvartsfinal, däribland Sverige. Senast det begav sig var Sverige också med som ett av åtta länder till kvartsfinal tillsammans med bland annat Norge och USA. De länderna är nu utslagna och bland de åtta som är i kvartsfinal i år var fyra med redan 2019: Sverige, England, Frankrike och Nederländerna. Se en tillbakablick på VM-kvartsfinalerna från 2019 nedan.

Norge-England 0-3

Mål av Jill Scott 3′, Ellen White ’40, Lucy Bronze 57′

I den första kvartsfinalen mötte Norge England, men förlorade med 0-3. Detta markerade en repris av 2015 års åttondelsfinal, där England, drivet av Lucy Bronze, också besegrade Norge. I denna match, spelad i Le Havre, skrev Bronze igen in sig i målprotokollet med sitt matchavslutande 3-0-mål. Norge, lett av svenska tränaren Martin Sjögren, såg trötta ut från start, möjligen på grund av en straffläggning i åttondelsfinalen mot Australien. England å andra sidan var friska och pigga, med anfallaren Ellen White som slog in det andra målet, vilket gjorde henne till delad skytteligaledare.

Frankrike-USA 1-2

Mål av Megan Rapinoe 5’+65′ och Wendie Renard 81′

Megan Rapinoe stod i centrum när USA besegrade Frankrike med 2-1 i VM-kvartsfinalen 2019. Rapinoe, som gjorde båda målen, hyllade det franska laget trots att de återigen föll i kvartsfinalen. Matchen, som ägde rum på Parc des Princes, var laddad med intensitet, med det amerikanska laget som tog initiativet tidigt och behöll det tack vare Rapinoe’s tidiga mål. Frankrike hittade en sen reducering genom Wendie Renard, men det var inte tillräckligt. Trots krav på en VAR-granskning för en potentiell straffspark för Frankrike, förblev resultatet orört. För Rapinoe och USA var det en steg närmare att försvara deras världsmästartitel.

Italien-Nederländerna 0-2

Mål av Vivianne Miedema 70′ och Stefanie van der Gragt 80′

Nederländerna gick vidare till semifinalen i VM 2019 efter att ha besegrat Italien med 2-0. Nederländerna, som inledde starkt, blev hotade av Italien under första halvlek, men återtog full kontroll i den andra halvleken. Vivianne Miedema och Stefanie van der Gragt blev matchhjältar när de nickade in varsin boll från välslagna frisparkar inom loppet av tio minuter. Segern säkrade inte bara en semifinalplats för Nederländerna, utan också en biljett till OS.

Tyskland-Sverige 1-2

Mål av Lina Magull 16′ , Sofia Jakobsson 22′ och Stina Blackstenius 48′

Sverige bröt en 24-årig mästerskapsförbannelse mot Tyskland när de slog ut rivalerna ur VM 2019 med en 2-1-seger i kvartsfinalen. Trots en tidig ledning från Tyskland, kvitterade Sofia Jakobsson snabbt, och resultatet hölls till paus. Strax efter halvtid, slog Fridolina Rolfö till på mål, vars skott räddades av tyska målvakten, men Stina Blackstenius var redo att omvandla returen till ett ledningsmål för Sverige. Trots sen press från Tyskland, höll Sverige stånd och säkrade en sensationell semifinalplats.