Foto: Wikimedia

I årets mästerskap finns det fyra av de medverkande lagen som aldrig tidigare medverkat i ett världsmästerskap på damsidan. För dessa lag blir mästerskapet en chans att sätta ett första internationellt avtryck och lagen hoppas alla på att göra ett bra första VM. Här nedanför har vi tittat på lagens uppladdningar inför turneringen, samt det motstånd som väntar för lagen under gruppspelet. Hur ser egentligen deras chanser ut?

Sydafrika

Har laddat upp inför VM med en mängd olika landskamper, där inte någon av dem resulterat i en vinst. Möter Kina, Spanien och Tyskland i gruppspelet, där Tyskland är det tuffaste motståndet som väntar. Samtliga motståndare återfinns i världsrankingens topp-20 och Sydafrika får därmed räkna med en tuff turnering.

Jamaica

Inför turneringen har laget spelat landskamper mot bland annat de övriga VM-debutanterna där det bland annat blev dubbla segrar mot det chilenska laget. Jamaica spelar i samma VM-grupp som Australien, Brasilien och Italien och här ses Brasilien som det bästa laget i gruppen. Även här placerar sig motståndarna bland världens topp-nationer.

Skottland

Under våren har laget spelat flera landskamper med blandade resultat, däribland överraskande vinster mot bland annat Danmark och Brasilien. Tar sig an Argentina, England och Japan under mästerskapets inledning, där Japan och England ses som de starkaste lagen. Jämfört med Argentina så återfinns Skottland högre upp på världsrankingen och i och med de överraskande vinsterna under våren får vi räkna med att laget kan skrälla även i VM. Det spännande mötet med grannen England är en match som väldigt många ser fram emot att se.

Chile

Precis som för Sydafrika har inte någon av de inplanerade träningsmatcherna resulterat i en seger. Chile möter Sverige, USA och Thailand och precis som de övriga debutanterna har laget en av de tuffaste VM-nationerna i sin grupp, här i form av regerande världsmästaren USA.Tittar man på Thailand och deras uppladdning så har de åkt på flera förluster även mot enklare motstånd och i mötet med dem kan Chile få sin stora chans till poäng.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid