Ary Borges blev hjältinna när hon ordnade ett hattrick i VM-debuten för Brasilien. Brasilien, ledda av förbundskapten Pia Sundhage, vann VM-premiären mot Panama med 4-0 i Adelaide.

Måndagen bjöd på ett härligt möte när Pia Sundhage och Martas Brasilien ställdes mot VM-debutanterna från Panama i Grupp F, en match där Brasilien kom ut som stora favoriter såklart. Brasilien rivstartade med två mål i första halvlek genom 23-årigen Ary Borges, till vardags i Racing Louisville.

I andra halvlek låg nyss nämnda Borges bakom 3-0-målet för Brasilien när hon assisterade Bia Zaneratto till 3-0. Borges var dock inte nöjd där, i den 70:e matchminuten fastställde hon nämligen slutresultatet till 4-0 för Brasilien och säkrade ett hattrick i sin VM-debut innan hon blev utbytt till förmån för legendaren Marta fem minuter senare.

Pia Sundhage och hennes Brasilien fick en bekväm start på VM och Grupp F med sin 4-0-seger och Brasilien har ett bra utgångsläge för gruppsegern i och med Frankrikes tappade poäng mot Jamaica under gårdagen. Härnäst väntar just Frankrike i en på förhand förväntad gruppfinal.

Brasilien – Panama, 4-0

’19 1-0 Ary Borges
’39 2-0 Ary Borges
’48 3-0 Bia Zaneratto
’70 4-0 Ary Borges

Återstående spelschema i Grupp F

Omgång 2

  • Lördag 29 juli kl. 12:00 Frankrike-Brasilien (Lang Park)
  • Lördag 29 juli kl. 14:30 Jamaica-Panama (Perth Rectangular Stadium)

Omgång 3

  • Onsdag 2 augusti kl. 12:00 Jamaica-Brasilien (Melbourne Rectangular Stadium)
  • Onsdag 2 augusti kl. 12:00 Frankrike-Panama (Sydney Football Stadium)


Borussia Dortmund - Real Madrid