Pia Sundhage är inte längre förbundskapten för Brasiliens damlandslag. Efter att ha åkt ut från VM 2023 redan i gruppspelet har det brasilianska fotbollförbundet sparkat svenskan.

Det blev ingen VM-succé för Brasilien och Pia Sundhage i Australien och Nya Zeeland när sydamerikanskorna åkte ut ur mästerskapet redan i gruppspelet med tårar på Marta, Debinha och många andra stjärnspelare. I en halvtuff grupp med Jamaica, Frankrike och Panama slutade Brasilien trea i gruppspelet och fick åka hem tidigt.

Efter en dryg månad efter uttåget meddelar nu Brasiliens fotbollförbund att man sparkar Pia Sundhage som förbundskapten för det brasilianska damlandslaget. Sundhage och assistenten Lillie Persson lämnar med omedelbar verkan.

– Förbundet kommer att presentera en ny förbundskapten inom de närmaste dagarna. Den nya förbundskaptenen kommer att starta förberedelserna inför OS i Paris 2024 och VM 2027, skrev brasilianska förbundet i ett uttalande i samband med avskedet.

Pia Sundhage tog över som brasiliansk förbundskapten år 2019 och har sedan dess lyckats med att ta hem de sydamerikanska mästerskapen med Brasilien men VM-uttåget ansågs vara en alldeles för hård stöt i det fotbollstokiga landet.

Ett par dagar efter att Pia Sundhage sparkades annonserade förbundet i Brasilien att Arthur Elias, senast guldtränare för Corinthians damer, tar över rodret.


Borussia Dortmund - Real Madrid