Idag är äntligen dagen som så många har väntat på här och fotbolls-VM drar nu äntligen igång. Förutom att längta efter allt som fotbollsfesten kommer att erbjuda i form av ren underhållning, så har många försökt att i förväg gissa sig fram till vilket lag man tror kan ta sig hela vägen till finalen.

Enligt Betssons odds så lutar mycket åt att mästerskapets vinnare finns att återfinna i Grupp A, som består av Kroatien, Mexiko, Kamerun och hemmanationen Brasilien. Med mästerskapet på hemmaplan och som den stora fotbollsnation landet faktiskt är, så har många valt att lägga sina pengar på just detta lag som slutliga segrare.

Bland de europeiska landslagen så visar oddsen att Tyskland kan ta en bra placering, men även Spanien är ett lag som många tror på. Kombinerat med detta ligger även oddsen för att Iker Casillas i det spanska målet kan komma att få ta emot Golden Glove och därmed bli mästerskapets bäste målvakt. Också hos Svenska Spel ligger oddsen för en vinst för Brasilien, men Argentina är ett lag som man också tror kan ta sig långt i turneringen.

För den som inte velat satsa pengar på sina tankar kring mästerskapet så har det funnits ett flertal olika omröstningar där man kunnat lägga sin röst på det lag man tror kommer ta hem pokalen. Hela 33% av rösterna på svt.se tror på en brasiliansk vinst. Dock är denna omröstning något missvisande, då man inte kunde rösta på samtliga deltagande nationer.

En annan omröstning gjordes av Eurosport och Svenskafans.com, vilken bland annat visade att England är ett lag som många svenskar håller på när vårat eget landslag inte deltar. Samtidigt tror dock många på att laget kan göra en ordentlig flopp i gruppspelet och därmed inte ta sig vidare. Bland skrällarna tror man istället på Belgien, medan Chile också är en het kandidat. Detta höll även SVT Sports expert Glenn Strömberg med om då han listade sina favoriter inför den kommande månadens spel.

Utöver experter och spelbolag så har även det svenska landslaget uttalat sig om hur de tror att mästerskapet kommer att avslutas. Under den senaste landslagssamlingen frågade fotbollskanalen.se vilket lag spelarna tror kan bli vassa under VM. Precis som många andra tror bland annat Marcus Berg och Sebastian Larsson på ett brasilianskt landslag på pallen och får även medhåll av Zlatan. I övrigt hoppas Ibrahimovic på vinst för antingen Italien, Holland eller Frankrike, där han i samtliga trupper har lagkamrater från PSG.

Splashbild
Fotograf: Carl Recine
Bildkälla: Bildbyrån


Borussia Dortmund - Real Madrid