Brasilien är den sista av storfavoriterna kvar i turneringen, idag var det dags att bekänna färg… är detta ett lag som ska vara med och slåss om guldet? Jag är inte helt övertygad ännu, men de spelar bra och vinner med 2-0 mot Mexiko.

Brasilien inledde detta VM med oavgjort mot Schweiz, en inte allt för imponerande bedrift. Men har sedan dess lyft sitt spel, men motståndet har inte varit så tufft. Det är nu mot Mexiko som förmågan sätts på prov. Ett Mexiko som började VM med att slå Tyskland med 1-0, vilket var en mindre skräll. Trots en 3-0 förlust mot Sverige så har ändå Mexiko visat att de är ett lag att räkna med.

Brasilien har något lättare än Mexiko att komma till bra lägen, men avsluten är inte tillräckligt nära och ej heller tillräckligt bra för att kunna bli riktigt farliga. Mexiko jobbar fortfarande på snabba omställningar och försöka hitta rätt genom detta. Men det står 0-0 efter 1:a halvlek.

Mexiko har ett aggressivt försvarsspel, vilket var framgångsrik i 1:a perioden. Men med brasilianarnas skicklighet lyckas de ändå komma förbi. William tar sig runt och passar in framför mål, många som missar men Neymar får en fot på bollen och Brasilien leder med 1-0 i 51:a minuten.

Mexiko försöker jobba sig in i matchen, men Brasilien försvarar sig skickligt och anfaller själva. I tidigare matcher har Brasilien slagit av på tempot när de varit i ledningen och bjudit in motståndarna, men inte denna gång. Mexiko får inte upp tillräckligt många i sina anfall för att kunna skapa något farligt.

Istället är det Roberto Firmino som sätter spiken i kistan med sitt 2-0 mål. Brasilien är klara för kvartsfinal.

Domare: Rocchi G. (Ita)
Spelplats: Cosmos Arena (Samara)