Inför den kommande drabbningen i kvartsfinal nr 3 och 4 så har vi på redaktionen haft möjligheten att få leka med statistik och jämföra lagen som möter varandra, nämligen Argentina mot Belgien samt Holland mot Costa Rica.

Beligen vs Argentina
Belgarna är duktigare på att sätta sina målchanser än vad Argentina är, både lagen har 6 st gjorda mål, men Belgien sätter 14% av sina chanser medan Argentina enbart sätter 12,5% av sina.

Argentina har ett större bollinnehav (61% mot Belgien 54%), vilket inte är helt överraskande. Däremot är är belgarna mycket skickligare på att skaffa frisparkar, deras 73 st gentemot Argentinas 43. Samt att dem är också skickliga på att springa offside, hela 16 gångern har dem lyckats med detta jämfört med Argentinas enda offside.

Belgien chans ligger i att få till frisparkar samt färre offsides för att dem ska ha chans att vinna. Argentina däremot kan satsa på att spela som Spanien , nämligen att aldrig släppa ifrån sig bollen och därmed förhindra Belgien från att skaffa sig frisparkar.

Holland vs Costa Rica
Costa Rica och Holland håller en mycket högre nivå när det gäller avslut på mål, men Costa Rica är vassare än Holland.

Holland har skjutit 41 skott på mål, dvs ca 29% i mål. Costa Rica har skjutit 14 skott,varvar ca 35% i mål. Så rent statistiskt är Costa Rica mer målfarliga. Men vi får inte glömma att Holland gjort 12 mål jämfört med Costa Ricas 5.

Vad det gäller antal hörnor, frisparkar och bollinnehav så är lagen ganska jämbördiga. Så vinnande konceptet för att stoppa dessa båda målfarliga lag är att förhindra dem att komma till skott. Dem som lyckas bäst med detta kommer också att vinna matchen.

Splashbild
Fotograf: STRINGER
Källa: Bildbyrån