Spanien och England ska spela om VM-guldet i damernas fotbolls-VM 2023. Nu har förbundskaptenerna Jorge Vilda och Sarina Wiegman släppt sina startelvor till VM-finalen 2023.

Det vankas VM-final med avspark klockan 12 under söndagen när England och Spanien ska göra upp om guldmedaljen i sommarens stora mästerskap. Ingen av nationerna har tagit sig så här långt förut och kommer att ro hem ett historiskt VM-guld. Till finalmatchen har förbundskaptenerna Sarina Wiegman (England) och Jorge Vilda (Spanien) nu presenterat de 22 spelarna som kommer att inleda finalmatchen på planen.

Spaniens stora stjärna tillika världens bästa spelare, Alexia Putellas, förpassas till bänken i finalen. Putellas har inte varit i hundraprocentig matchform under VM hittills och anses inte orka 90 minuter. Istället kommer vindsnabbe Salma Paralluelo in på topp. I England är stjärnan Lauren James tillbaka efter avstängning men förpassas till bänken då Sarina Wiegman satsar på vinnande konceptet från semifinalen mot Australien.

Startelvorna

Spanien

Catalina Coll

Ona Batlle, Irene Paredes, Laia Codina, Olga Carmona

Teresa Abelleira, Aitana Bonmati, Jennifer Hermoso

Alba Redondo, Salma Paralluelo, Mariona Caldentey

England

Mary Earps

Millie Bright, Alex Greenwood, Jessica Carter

Lucy Bronze, Ella Toone, Keira Walsh, Georgia Stanway, Rachel Daly

Lauren Hemp, Alessia Russo


Borussia Dortmund - Real Madrid