Foto: Adidas

Mitt i allt fokus på herrarnas stundande turnering så inleds idag den sista kvalomgången för damerna innan sommaren tar vid. Totalt kommer det spelas fyra matcher under de närmsta dagarna, där det svenska landslaget står på plan i två. Därmed finns det chans på sex viktiga poäng som kan ta laget ett stort kliv närmare VM.

Sverige kommer redan idag spela sin första match som då blir mot Kroatien på Gamla Ullevi. De två lagen har redan hunnit med att mötas en gång under kvalet och då blev det en svensk seger. På tisdagen blir det sedan en bortamatch mot Ukraina som man möter hemma i slutet utav sommaren. Matchen mot Kroatien visas i TV12 samt via C More med start 18:45 och samma kanaler gäller på tisdag klockan 16:55.

Danskorna har möjligheten att passera

Med 12 poäng utav 12 möjliga hittills så leder Sverige gruppen framför Danmark på 9 poäng. Då våra grannar i söder också kommer att spela 2 matcher under veckan finns det en risk att laget kommer ifatt och även går om ifall svenskorna inte behåller fullt fokus på planen. Imorgon spelar de rödvita mot Ukraina på bortaplan och på tisdag tar de emot Ungern på Energi Viborg Arena. I de tidigare mötena med lagen har det blivit danska segrar och det är endast i den inställda matchen mot Sverige som laget gått utan några poäng.

Här hittar du all information om damernas VM-kval


Bayern Munich - Real Madrid