Foto: Bildbyrån

En stor tradition som sker inför ett världsmästerskap i fotboll är att vinnarpokalen åker på turné över hela världen. Under resans gång gör man stopp i de olika länderna som slutligen kommer att göra upp om den i VM. På lördag gör den ett besök på svensk mark.

I samband med damlandslagets träningslandskamp mot Tyskland på Friends Arena kommer pokalen finnas att beskåda i Fan Zone, där man kan ta ett foto tillsammans med den. Detta kommer att ske mellan klockan 11:00 och 13:00 innan matchen drar igång klockan 13:45. Förutom pokalen kommer även gamla landslagsstjärnor finnas på plats vid matchen som ser ut att slå damernas publikrekord med råge. Dessutom kommer flera av landslagets sponsorer arrangera aktiviteter för besökarna.

FIFA Trophy Tour startade i Paris den 24 februari och har sedan dess besökt 13 olika platser runtom i världen. Innan den anländer till Stockholm finns den att skåda i Australien och efter lördagens match reser man sedan vidare till Sydafrika. Den 2 maj är pokalen åter på plats i värdnationen.


Borussia Dortmund - Real Madrid