Foto: Bildbyrån

Grupp C har nu spelat sina andra matcher och här återfinns våra danska grannar som idag tog viktiga poäng för att möjliggöra chansen att ta sig till ett nytt VM-slutspel. I sina fyra tidigare VM-deltagande har Danmark endast missat slutspel vid ett tillfälle och många supportrar drömmer om ett nytt avancemang, då man inte fått se laget i något mästerskapsslutspel sedan EM 2004. 

Danmark kunde efter sju minuters spel sätta matchens första mål genom Christian Eriksen. Laget höll sedan ledningen ända fram tills den 36:e minuten, då Australien tilldelades straff efter att Yussuf Poulsen rörde bollen med handen. Här kunde Mile Jedinak kvittera till 1-1, som även blev matchens slutliga resultat. Resten utav matchen bjöd på flera anfall ifrån bägge håll, men ingen spelare lyckades ta sig hela vägen fram. Därmed blev det en poäng vardera för de två lagen som fortfarande har en chans att ta sig till en åttondelsfinal.

Drygt en timme efter att Danmarks match var över ställde sig de andra två lagen i gruppen, Frankrike och Peru på planen i Jekaterinburg. Det europeiska laget valde att byta ut två spelare i sin startelva jämfört med matchen mot Australien och efter 33 minuter kunde Kylian Mbappé putta in bollen efter en passning ifrån Olivier Giroud. Vidare i matchen var båda lagen ivriga efter mål, då poäng i dagens möte var ett måste för det sydamerikanska laget. När slutsignalen ljöd stod det dock klart att Frankrike plockat hem sin andra raka seger och därmed kan se sig klara för VM-slutspel.

Hur kan gruppen sluta?

I tabellen  så är det nu Frankrike som ligger i topp med sex poäng, följt utav Danmark på fyra poäng och Australien med en poäng. I botten hittar vi poänglösa Peru som missar slutspelet i sin VM-återkomst efter 36 års frånvaro. Det som skulle kunna ställa till det för det danska laget är om Australien vinner över Peru på tisdag, samtidigt som Frankrike vinner deras möte. Då hamnar Danmark och Australien på lika poäng och målskillnaden får avgöra vem som går vidare.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid