Nästa sommar spelas damernas världsmästerskap i Australien och Nya Zeeland och nyligen firade värdnationerna att det endast är ett år kvar till nedsläpp VM-premiären. I samband med detta presenterades även de första detaljerna kring biljettsläppet till turneringen.

Datumet att hålla koll på blir den 6 oktober. Då öppnar nämligen försäljningen av biljetter till den stora fotbollsfesten down under. Priserna kommer att starta på 20 australienska dollar (ca 140 svenska kronor) för vuxna, samt 10 dollar för barn. Detta för att alla ska ha möjligheten att ta del av mästerskapet. När datumet närmar sig kommer FIFA presentera mer information om olika biljettkategorier och mer exakta priser.

Det svenska damlandslaget är redan nu klara för mästerskapet, då man toppar sin kvalgrupp med goda marginaler. Lottningen av VM-grupperna är planerad till den 22 oktober, där ett antal platser lottas i blindo. Inför lottningen seedas lagen in i fyra grupper baserade på världsrankingen som presenteras nu på fredag. Sverige rankas just nu som världens näst bästa landslag och det återstår att se hur juli månads mästerskap påverkar listan.