Det är nu 16 lag kvar i årets mästerskap som gör upp om att ta sig hela vägen till final. För några av dessa lag så är det första gången som man tagit sig hela vägen till åttondelsfinal, medan andra varit favorittippade sedan länge. Vi har här sammanställt hur det tidigare har gått under världsmästerskapen för de olika lag som är kvar i årets fotbolls-VM.

Brasilien
Årets värdnation har varit med i samtliga tidigare mästerskap och har hela fem gånger plockat hem en guldmedalj. Dessutom har man två silver- och bronsmedaljer med sig i bagaget.

Chile
Under Vm 1962 plockade Chile hem sin hittills enda medalj ifrån mästerskapen. Denna fick man när man slog ut Jugoslavien under bronsmatchen på hemmaplan.

Colombia
Det var senast 1998 som Colombia tog sig in i turneringen och i år är den andra gången som man tar sig vidare till åttondelsfinal. Under VM 1990 gjorde man det senast, men slogs då direkt ut av Kamerun.

Uruguay
Vid det allra första världsmästerskapet i fotboll så var det Uruguay som plockade hem guldet. Man har även plockat hem guldet ytterligare en gång, närmare år 1950.

Holland
tre silvermedaljer är vad Holland har i bagaget och det senaste fick man under VM 2010. I år är detta ett lag som väldigt många tror på och det återstår nu att se om de kan få revansch.

Mexiko
Mexiko har deltagit i hela 15 av 20 världsmästerskap och har under två av dessa tagit sig så lågt som till kvartsfinal, 1970 och 1986.

Costa Rica
Costa Rica är ett lag som är relativt nytt inom VM-sammanhang då de endast varit med i 4 av mästerskapen. Sin bästa placering är åttondelsfinal, vilket man haft en gång tidigare.

Grekland
Detta är Greklands tredje mästerskap som även givit dem sin allra bästa placering hittills. I VM 1994 och 2010 åkte man ut under gruppspelet.

Frankrike
VM 1998 var året så Frankrike tog hem guldet och utöver detta har man en silvermedalj samt två brons med sig från tidigare mästerskap.

Nigeria
Nigeria har tagit sig till åttondelsfinal två gånger tidigare, 1994 och 1998, men vid samtliga tillfällen blivit utslagna.

Tyskland
Tyskland är ett lag med väldigt många mästerskap i bagaget och även många medaljer. Totalt har man vunnit VM 3 gånger samt tagit hem 4 silver och 4 brons.

Algeriet
Under VM 1982 gjorde Algeriet en riktig skräll när man besegrade Västtyskland med 2-1 i gruppspelet. Dock åkte man efter det ut ur mästerskapet, som fram tills nu är den bästa prestationen landet gjort i VM.

Argentina
2 guld och 2 silver har Argentina lyckats ta hem under sina 16 mästerskap. Med många stora fotbollsikoner så kan detta lag ha chansen att ta sig en bra bit i årets mästerskap.

Schweiz
På hemmaplan under VM 1954 gjorde Schweiz sin hittills bästa insats när man tog sig till kvartsfinal. Där blev man dock utslagen av Österrike som sedan tog sig till en bronsplats i mästerskapet.

Belgien
Belgien har som bäst tagit sig till en fjärdeplats i VM, vilket skedde 1986. Man tog sig där vidare från gruppspelet som bästa tredjeplats placerade landslag.

USA
I det första världsmästerskapet i fotboll tog USA hem sin hittills enda medalj, vilket var ett brons som man tog hem efter att ha förlorat semifinalen mot Argentina.

Splashbild
Fotograf: JOHN SIBLEY
Källa: Bildbyrån