Foto: Wikimedia

De flesta fotbollsintresserade har god koll på de olika spelarna som rör sig på planen under matcherna i årets VM. Men förutom spelarna finns även domare på planen, som även de gör enorma insatser för turneringen. Totalt är det 26 huvuddomare och 47 assisterande domare som turas om att bedöma det som sker i matcherna. Dessa har valts ut ifrån de sex regionala fotbollsförbunden, där UEFA har 27 namn med på listan. Bland dessa återfinns ett svenskt namn i form av assisterande domaren Julia Magnusson.

Sedan listan med domare presenterades i början av maj har två namn valt att hoppa av sina uppdrag på grund av sjukdom. Den erfarna kanadensiska domaren Carol Anne Chenard har blivit diagnostiserad med bröstcancer, samtidigt som kinesiska assisterade domaren Yongmei Cui endast meddelat att man avstår på grund av hälsoskäl.

Nytt för i år är att man utöver vanliga domare även plockat in ett team med 15 videodomare som kommer att bevaka matcherna från ett studiorum och vara till stöd för den som dömer på planen.

>> Här listas alla domare under fotbolls VM 2019

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid