Foto: Bildbyrån

Det blev precis så bra som Ryssland hade kunnat hoppas. Traditionen att värdlandet vinner öppningsmatchen är fortsatt en tradition. Det var ingen tvekan att Ryssland var det bättre laget när de besegrar Saudiarabien med 5-0. 

Matchen har ett bra tempo redan från start. Saudiarabien har mycket boll och är orädda i sitt spel, de försöker hitta passningsalternativ och undvika långbollar. Ryssland pressar högt och ställer om snabbt när de får bollen.

Gazinskiy får stå ganska fri, osäkert om den Saudiarabiska backen faller eller om han får lite hjälp att falla, när han i matchens 12:e minut ger Ryssland ledningen med 1-0.

Matchbilden fortsätter på liknande sätt efter målet, Saudiarabien försöker spela sig fram och Ryssland kör på sina snabba omställningar.

Alan Dzagoev trampade fel och blev tvungen att avbryta matchen, ett tungt avbräck för Ryssland. In kommer istället Denis Cheryshev i matchens 24:e minut.

Saudiarabien mattas av mot halvlekens slut och kommer inte till lika många chanser längre. Ryssland börjar få lite grepp om matchen. Ganska logiskt kommer sedan 2-0 för Ryssland genom inhopparen Cheryshev.

Saudiarabien verkar ha återfått en del av sig energi i början av andra halvlek och är mer anfallsglada. Ryssland bevakar mest sin position och försöker ta tillvara på Saudiarabiens misstag.

Dzyuba byts in i 70:e minuten och i 72:a minuten så han utökat Rysslands ledning till 3-0. Cheryshev avslutar matchen med VM´s snyggaste mål. En stor succé för båda inhopparna. Men framspelare vill också vara med i målprotkollet i denna målfest, Aleksandr Golovin sätter 5-0 på frispark.

Detta var precis det starten som Ryssland hoppas på, det väntar tuffare motstånd i kommande omgångar.

Publiksiffra: 78 011

Domare: Pitana N. (Argentina)
Spelplats: Luzhniki Arena (Moskva)


Bayern Munich - Real Madrid