Foto: Bildbyrån

Med 56 utav turneringens 64 matcher spelade börjar det dra ihop sig kring vilken spelare det blir som har chansen att ta hem utmärkelsen Golden Boot i slutet av turneringen. Priset går till den spelare som bidragit med allra flest mål under turneringens gång och i takt med att nationer med starka målgörare slås ut har fler spelare chansen att ta sig in på listan.

I toppen återfinns Englands Harry Kane som hunnit med sex mål i sina tre spelade matcher. Han blev tvåmålsskytt i matchen mot Tunisien och mot Panama fick han in ytterligare tre bollar i nätet. I åttondelen mot Colombia gjorde han lagets enda mål under speltid och kunde sedan sätta sin straff i slutet av matchen. Att han blivit framröstad till Man of the match i alla sina spelade matcher tyder dessutom på att fansen gillar det han gör på planen.

På en delad andraplats finna Belgiens Romelu Lukaku och Portugals Cristiano Ronaldo med fyra mål vardera. Då den sistnämnda av den är ute ur turneringen finns det stor chans att andra spelare passerar honom innan mästerskapet är över. Förutom honom återfinns ytterligare tre utslagna spelare i topp-10.

För svensk del återfinns Andreas Granqvist på en 23:e plats efter sina två straff-träffar. Även Ola Toivonen har tagit sig in på topp-50 utav de totalt 98 målgörande spelarna.

Här följer skytteligans topp-10:
1. Harry Kane, England (6 mål)
2. Romelu Lukaku, Belgien (4 mål)
3. Cristiano Ronaldo, Portugal (4 mål)
4. Artem Dzyuba, Ryssland (3 mål)
5. Denis Cheryshev, Ryssland (3 mål)
6. Kylian Mbappe, Frankrike (3 mål)
7. Yerry Mina, Colombia (3 mål)
8. Diego Costa, Spanien (3 mål)
9. Edinson Cavani, Argentina (3 mål)
10. Eden Hazard, Belgien (2 mål)

Sofie Hansson