Foto: Bildbyrån

Gårdagens första kvartsfinal blev en solklar seger för det engelska landslaget som lyckades besegra Norge och nu är klara för sin andra VM-semifinal någonsin. Samtidigt får Norge nu se sig utslagna ur turneringen.

Redan i den tredje minuten kom matchens första mål genom Jill Scott, vilket även blev det snabbaste målet hittills i turneringen. Bollen studsades in i mål via den ena stolpen och var även avstampet för Englands övertag i mötet. Mot slutet av första halvlek kunde även Ellen White ta sig in i målprotokollet. Målet blev Whites femte i turneringen, vilket gör att hon tangerar Alex Morgan och Sam Kerr i skytteligans topp. Samtidigt var målet hennes sjätte mål någonsin i ett VM, vilket är det största antalet mål som någon engelsk damspelare lyckats göra genom tiderna.

Lucy Bronze kunde sedan sätta spiken i kistan med ett skott rakt upp i krysset. Norge kom dock igenom mot slutet av matchen och fick i samband med slarv från den engelska målvakten ett hett läge. I matchens slutskede tilldelades England en straff, men här kunde Ingrid Hjelmseth rädda skottet.

Vilket motstånd som väntar för England i semifinalen på tisdag avgörs ikväll då USA och Frankrike ställs mot varandra på Parc des Princes i Paris.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid