Foto: Bildbyrån

Söndagens VM-matcher består av ytterligare åttondelsfinaler, med idel europeiska nationer. Det av dessa fyra lag som slutligen tar sig till semifinal kommer här att kunna bli ett potentiellt motstånd för Sverige. Idag kommer två matcher att spelas och segrarna i dessa möten kommer sedan att ställas mot varandra i kvartsfinalen som då spelas lördagen den 7 juli klockan 20:00. På våran undersida Slutspel hittar du all information kring de kvarvarande matcherna.

Spanien-Ryssland 16:00
Spanien var inför turneringen en tung kandidat till att ta hem guldet och kunde tack vare fler antal gjorda mål segla upp som gruppetta. Hit tog man sig genom att först spela lika mot Portugal, följt av en seger mot Iran och ett ytterligare lika resultat mot Marocko.

Den ryska hemmanationen har haft ett otroligt stort stöd ifrån publiken och lyckades under sina två första matcher få med sig totalt åtta bollar i mål mot Egypten och Saudiarabien. I den sista matchen mot Uruguay fick man dock se sig besegrade, men dock vidare till sitt första VM-slutspel sedan 1986.

Tidigare möten mellan lagen
Spanien och Ryssland (Sovjetunionen inräknat) har spelat 11 matcher mot varandra genom åren, där det spanska laget stått som slutlig segrare i sex av dem. Liga många matcher har spelats mellan lagen under ett EM eller ett EM-kval, men dagens möte blir det första i VM-sammanhang. Senast lagen spelade ihop var i höstas, där resultatet blev oavgjort i träningslandskampen.

Matchen mellan Spanien och Ryssland har avspark klockan 16:00 och kommer då att visas i SVT 1 och går att streama via SVT Play och C More.

Kroatien-Danmark 20:00
Kroatien har nu tagit sig till sitt andra VM-slutspel någonsin och detta efter ett gruppspel med tre raka segar. Att det skulle bli så avgjordes dock i slutminuterna av mötet med Island, då kunde sätta det avgörande 2-1 målet. Därförinnan vann man över Nigeria (2-0) och Argentina (3-0).

Det danska landslaget är ett av de lägst seedade lagen att gå vidare i turneringen och lyckades med detta genom att besegra Peru i öppningsmatchen och därefter spela oavgjort mot både Australien och Frankrike.

Tidigare möten mellan lagen
Mellan Kroatien och Danmark finns det fem tidigare möten, där de totala resultaten blivit väldigt jämna. Det har blivit två vinster år bägge lag och sett till antal mål hat Kroatien gjort sju, samtidigt som Danmark gjort sex stycken. Två av matcherna har spelats i ett EM-kval och lagens första möte skedde i kontinentens mästerskap, där Kroatien segrade med 3-0.

Matchen mellan Kroatien och Danmark drar igång klockan 20:00 och kommer då att visas i TV4 och via C More.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid