Europeiska playoffen till VM 2019

//Europeiska playoffen till VM 2019

Europeiska playoffen till VM 2019

Foto: Pixabay

Trots att Sverige redan är klara för nästa sommars stora världsmästerskap i fotboll så fortsätter det europeiska kvalet under hösten. vår kontingent har en ytterligare plats att fylla och detta kommer att ske genom en playoff, dit de fyra bästa grupptvåorna kvalificerat sig.

Danmark, Schweiz, Nederländerna och Belgien lyckades samla på sig tillräckligt med många poäng för att kvalificera sig vidare i kvalet och har nu lottats in i par som kommer att möta varandra under oktober månad. Sveriges VM-motståndare Danmark kommer här att få möta Nederländerna, samtidigt som Belgien tar sig an Schweiz.

Lagen kommer här att mötas i varsin match på hemmaplan, där det gemensamma resultatet avgör vem som tar sig vidare till playoffens nästa steg. Även detta möte sker i form av två matcher som tillsammans tar fram en segrare. Det har ännu inte spikats några datum för matcherna mellan Danmark och Nederländerna, men Belgien och Schweiz kommer i sin tur att spela matcher den 5 och 9 oktober. De slutliga matcherna mellan final-lagen kommer i sin tur att spelas mellan 5-13 november.

Den slutliga lottningen för VM kommer att ske den 8 december.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:46:54+00:00september 13th, 2018|Dam VM 2019|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.