Foto: Pixabay

Trots att Sverige redan är klara för nästa sommars stora världsmästerskap i fotboll så fortsätter det europeiska kvalet under hösten. vår kontingent har en ytterligare plats att fylla och detta kommer att ske genom en playoff, dit de fyra bästa grupptvåorna kvalificerat sig.

Danmark, Schweiz, Nederländerna och Belgien lyckades samla på sig tillräckligt med många poäng för att kvalificera sig vidare i kvalet och har nu lottats in i par som kommer att möta varandra under oktober månad. Sveriges VM-motståndare Danmark kommer här att få möta Nederländerna, samtidigt som Belgien tar sig an Schweiz.

Lagen kommer här att mötas i varsin match på hemmaplan, där det gemensamma resultatet avgör vem som tar sig vidare till playoffens nästa steg. Även detta möte sker i form av två matcher som tillsammans tar fram en segrare. Det har ännu inte spikats några datum för matcherna mellan Danmark och Nederländerna, men Belgien och Schweiz kommer i sin tur att spela matcher den 5 och 9 oktober. De slutliga matcherna mellan final-lagen kommer i sin tur att spelas mellan 5-13 november.

Den slutliga lottningen för VM kommer att ske den 8 december.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid