Nähe, det blev inga colombianska VM-poäng idag. Man kan utan vidare konstatera att laget inte hade optimala förutsättningar med skador på James Rodríguez, Yerry Mina och känningar på Cuadrado. Tre av våra viktigaste och mest givna spelare. När Carlos Sánchez så fick VM-historiens näst snabbaste röda kort var det en lång colombiansk uppförsbacke som väntade.

En händelserik dag från första början. Sov väl en och en halv timme i natt och delade kl 03.00 en taxi med en colombiansk familj boende i Madrid ut till flygplatsen söder om Moskva. Väl där var det mycket gult. Och när vi klev ombord på planet haglade skämten om flighten gick till Bogotá, Barranquilla eller Medellín. Frånsett några tappra japaner var det bara colombianer ombord i princip.

Möttes upp av min extremt hjälpsamma Airbnb-värd här i Saransk. Vi har haft kontakt senaste veckorna och planerat allt. Eftersom jag landade 7 på morgonen utan sömn men lägenheten var upptagen av andra turister skulle jag få vila ut i hennes sons rum några timmar direkt vid ankomst. Sedan körde vi över grejerna i taxi till lägenheten där jag ska sova och därefter ordnade hon med en taxi som hämtar upp mig imorgon kl 05.00 för att köra mig till tåg-stationen imorgon – när det var klart så promenerade hon med mig nästan hela vägen fram till Mordovia arena.

75 % av arenan var gul, 10 var japaner och resterande 15 var neutrala åskådare. Visst kändes det som att Colombia hade hemmaplan men tyvärr fick vi aldrig tag i matchen. Första halvlek var bra men orken tog slut. I andra halvlek kontrollerade japanerna matchen fullständigt och trots att James byttes in blev det aldrig någon ordnad forcering. Japan vann fullt rättvist.

Efter matchen satte vi oss och kollade på storbildsskärm på Senegal – Polen och av någon anledning blev det jubel när afrikanerna gjorde mål. För egen del känns det bättre då Colombia nu får en chans att slå ut Polen på söndag. Vinst där samtidigt som Japan och Senegal tar poäng av varandra och Colombia har alla möjligheter att gå vidare fortfarande.

Blev tidig promenad hem i ett lugnt och fint Saransk. I morgon blir det återigen upp med tuppen. Ska göra en 9 timmar lång tågresa österut till Kazan. En mycket vacker stad vad jag ser på bilderna. Klart större än Saransk också som faktiskt är den minsta av alla VM-städer. Har aldrig haft några planer på att göra transsibiriska järnvägen så det här får bli min lightversion av det hela.

I skrivande stund inleds omgång 2 av VM där Ryssland vill säkra avancemanget mot Salahs Egypten.

 

Oscar Lindgren Ortiz


Borussia Dortmund - Real Madrid