I samband med att det stod klart att Sverige fick en utav de sista platserna i fotbolls-VM ökade sökningarna på resor till Ryssland med över 1000%. Förutom att landet i sommar kommer bjuda på fantastiska fotbollsmatcher får man som supporter även vänta med stora avstånd mellan de olika städerna. Att ta sig hela vägen ifrån Sverige till rätt stad är även det något komplicerat och därför har vi här gjort en summering utav olika flygalternativ för dig som vill följa folkfesten på plats.

Flyg till Ryssland ifrån Sverige

Svenska flygbolaget SAS flyger till Sankt Petersburg ifrån Stockholm och härifrån kan du sedan ta dig vidare inom landet med hjälp utav flera olika flygbolag. Det ryska flygbolaget Aeroflot har i sin tur direktlinjer ifrån Stockholm till Moskva.

Även Finnair har flera linjer öppna till större ryska städer. Med hjälp utav en mellanlandning på Vanda flygplats i Helsingfors kan du ta dig till Moskva, Sankt Petersburg, Jekaterinburg, Samara och Kazan. Flyg till Helsingfors finns ifrån flera svenska städer.

Flyg till Nizhny Novgorod
För att nå staden där Sverige kommer att inleda sitt VM-spel så krävs det resor med minst en mellanlandning. Vanligast är att man först och främst tar sig till Moskva varifrån man sedan kan byta till inrikesflyg för att ta sig vidare. Man kan även välja att istället mellanlands i vitryska staden Minsk. Tidsmässigt så blir flygtiden ungefär densamma vilket utav alternativen man än väljer. Finnair har även flygresor till ryska Kazan, varifrån avståndet till staden är ungefär detsamma som ifrån Moskva.

Flyg till Sotji
Den forna OS-staden belägen vid Svarta Havet går att nå med hjälp utav mellanlandningar på flera olika platser. Bland annat kan man välja att mellanlanda i Moskva, men även turkiska Istanbul och lettiska Riga finns som alternativ. Dock kan det hända att man får längre mellanlandningar med dessa alternativ än de som sker i Moskva.

Flyg till Jekaterinburg
Som vi nämnt ovan har Finnair en linje via Helsingfors som kan ta dig till Jekaterinburg ifrån flera svenska städer. Ifrån Finland tar det drygt 3 timmar tills man landar på rysk mark.

Flyg till Sveriges åttondelsfinaler
Om det svenska laget går vidare ifrån gruppspelet kommer man att spela sin åttondelsfinal i antingen Sankt Petersburg eller Samara. Båda dessa städer går att nå med hjälp utav Finnair och en mellanlandning i Helsingfors.

Källor: Finnair.com, Sas.se, Google.se/flights


Borussia Dortmund - Real Madrid