Första svenska förlusten i VM-kvalet

//Första svenska förlusten i VM-kvalet

Första svenska förlusten i VM-kvalet

Foto: Adidas

De svenska damerna gick under gårdagen miste om tre viktiga poäng i det pågående VM-kvalet när man förlorade mot Ukraina på bortaplan. Mötet bjöd endast på en boll i mål, vilken satts utav lagkapten Daryna Apanaschenko strax före halvtid. Det svenska laget hade en stor del bollinnehav under matchen, men kunde inte få med sig hela laget fram till mål. Såväl Asllani som Blackstenius fick till heta lägen i slutet utav matchen, men Ukrainas målvakt stod stadigt.

Sverige ligger fortfarande etta i tabellen tack vare den bättre målskillnaden, men det krävs nu ordentligt med kraft i höstens två hemmamatcher för att kunna räkna hem en VM-plats. Den första matchen blir en returmatch mot Ukraina, som sedan följs upp utav gruppfinal mot Danmark. Skulle det bli en vinst i den första matchen kan ett oavgjort resultat mot Danmark räcka för en gruppseger.

Europeiska lag redan klara för VM

Samtidigt så är det europeiska lag i de övriga kvalgrupperna som redan nu kan räkna hem en plats i nästa sommars mästerskap. Spanien och Italien har dragit iväg rejält i sina grupper med 18 respektive 21 poäng, vilket är någonting som grupptvåorna Belgien och Österrike på 13 poäng ej kan ta igen. Lagen är därmed redan nu färdiga för VM 2019. Övriga lag som är klara för turneringen är Frankrike, Chile, Brasilien, Kina, Thailand, Sydkorea, Japan och Australien.

Av |2018-09-27T14:59:02+00:00juni 13th, 2018|Dam VM 2019|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.