Det är nu drygt tre veckor kvar tills VM drar igång och idag samlas det svenska landslaget i Stockholm för att inleda sin uppladdning inför turneringen. Dock är det inte den kompletta VM-truppen som samlas idag, utan det blir först i nästa vecka som samtliga spelare har möjligheten att ansluta.

Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Robin Olsen har nämligen fullt upp med kvalspel i sina respektive klubblag, där det för Durmaz och Toivonen handlar om att deras Tolouse ska få vara med i franska högstaligan till nästa säsong. Robin Olsen slutade klubbsäsongen med FC Köpenhamn på en bra placering i tabellen och deras kval handlar snarare om en plats i Europa League.

Inte heller Victor Nilsson Lindelöf ansluter förrän i nästa vecka, då han kommer att gifta sig under helgen som kommer. Hans best man John Guidetti kommer även han missa delar utav veckans samling. Dessutom är Martin Olsson sjuk och missar träningarna.

När den kompletta truppen sluter samman igen på måndag sker detta i Båstad, där man förbereder sig inför matchen mot Danmark med fyra dagars träning samt teambuilding. En vecka senare är det genrep mot Peru på Ullevi och dessförinnan kommer spelarna hinna med lite ledigt, men även en del träningar i huvudstaden. Tre dagar senare sätter sig hela laget på planet med destination Ryssland.


Borussia Dortmund - Real Madrid