Frankrike besegrade Brasilien med 2-1. Två nickmål bäddade för segern där lagkaptenen Wendie Renard blev matchhjälte i slutet på matchen med sitt 2-1-mål.

En toppmatch utspelade sig under lördagen när Pia Sundhages Brasilien tog emot Frankrike i Grupp F. Brasilien hade med sig en premiärseger in till mötet medan Frankrike spelade oavgjort mot Jamaica i sin VM-premiär.

Frankrike började bäst och använde sin rakhet och fysik när man tog ledningen efter 17 minuter. En långboll skickades upp på Kadidiatou Diani som i sin tur nickade bollen till anfallskollegan Eguenie Le Sommer som nickade in 1-0 för Frankrike. Hennes 90:e landslagsmål vilket är bäst i den franska landslagströjan. Ett väldigt vackert mål för att ge Frankrike lite andrum.

Brasilien fick ett superläge tätt på det franska målet men Adriana sköt över från nära håll. Sedan följde en halvlek med lite chanser åt båda håll där det mest var individuella prestationer som skapade dessa men utan att skapa mål. Den första halvleken slutade 1-0 till Frankrike.

I andra halvlek dröjde det tolv minuter innan Brasilien hittade en kvittering. Ett fint brasilianskt spel bäddade för ett avslut som en fransk försvarare täckte men bollen hamnade till slut hos Brasiliens stjärnspelare, Debinha, som inte gjorde några misstag när hon sköt in kvitteringen till 1-1.

Båda lagen skapade några chanser vardera i andra halvlek och Brasilien ryckte upp sig efter målet, detta efter att Frankrike var det bästa laget i första halvleken. Det blev också mer ytor i andra halvlek för båda lagen då man gick hårdare i kontringsspelet.

Det skulle sedan bli en kalldusch för Pia Sundhage och Brasilien. Med mindre än tio minuter kvar av ordinarie matchtid kom en fransk hörna från höger. Den längsta spelaren på planen, Wendie Renard, sprang mot bortre stolpen och nickade in 2-1 för Frankrike.

Brasilien fick dryga kvarten på sig (inkluderat tilläggstid) att hitta en kvittering. Legendaren Marta kom in bland annat för att ge ytterligare offensiv kraft till Brasilien. Men inte ens en av världens bästa spelare genom tiderna kunde hjälpa när Frankrike spelade stabilt och smart i slutminuterna. Frankrike tog sin första seger i detta VM efter slutresultatet 2-1.

Frankrike har nu fyra poäng i Grupp F och möter Panama i sista omgången. Brasilien har å sin sida tre poäng och ställs mot Jamaica i slutomgången. Jamaica och Panama möts i samma grupp i eftermiddag.

Frankrike – Brasilien, 2-1 (1-0)

’17 1-0 Eugenie Le Sommer
’58 1-1 Debinha
’83 2-1 Wendie Renard


Borussia Dortmund - Real Madrid