Fantasy football är ett fenomen som blir allt större runtom i världen. Här gäller det att som fotbollsfan gissa sig fram till vilket utfall som kommer att ske i en fotbollsmatch och utifrån lagens prestationer samla på sig poäng. Spelet är ett mer lekfullt alternativ till vanligt betting och nu har FIFA lanserat sitt eget fantasy-spel för sommarens mästerskap.

I tävlingens första fas gäller det att gissa hur de åtta VM-grupperna kommer att sluta. Här ska man placera lagen i den ordning om man tror att de kommer befinna sig när gruppspelet är över. I nästa steg har lagen placerats i det slutspelsträd som skulle bildas om dina gissningar vore korrekta. Här ska du sedan gissa vilket utav lagen som tar sig vidare för att slutligen ta hem hela turneringen.

Utifrån hur rätt dina gissningar är samlar du på dig poäng och de som slutligen har flest poäng med sig har möjligheten att vina fina fotbollspriser. Hur många poäng du får skiljer sig åt, men sammanlagt kan du få med dig drygt 300 poäng bara ifrån gruppspelet. Till exempel får du tio poäng för varje rätt gruppvinnare och grupptvåa, samtidigt som en helt korrekt grupp ger 15 extra poäng.